HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kin ve nefret kustu

Aralarında Türk diplomatların da bulunduğu çok sayıda kişiyi katleden örgüt üyesi Hristodulos Ksiros, yayınladığı bir video ve mektup ile ortaya çıktı.

Kin ve nefret kustu

Yunanistan'da aralarında Türk diplomatların da bulunduğu çok sayıda kişiyi katleden 17 Kasım örgütünün üyelerinden olan ve cezaevindeyken aldığı Noel izni sırasında firar eden Hristodulos Ksiros, yayınladığı bir video ve mektup ile ortaya çıktı.

Söz konusu mektup ve videoyu iktidar karşıtı olarak bilinen bir internet sitesine gönderen 56 yaşındaki Ksiros, 1975 ve 2000 yılları arasında terör estiren 17 Kasım örgütünün yeniden faaliyete geçeceğini iddia etti.

Kırmızı bir kapüşonluyla kamera karşısına geçen Ksiros'un arkasında Che Guevara'nın yanı sıra Osmanlı'ya karşı verilen bağımsızlık savaşının iki simge ismi ile Yunanistan'daki içsavaş yıllarından bir komünist gerilla liderinin fotoğrafları yer aldı.

Mektubunda medya, yargı ve hükümeti tehdit eden Ksiros; 2003 yılında altı siyasi suikast, birçok bombalı saldırı ve banka soygununda suçlu bulunarak, altı defa müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Pire'deki Koridalos hapishanesinde tutukluyken, her gün polis karakoluna giderek yoklama yaptırmak şartıyla dokuz günlük Noel izni alan ancak sırra kadem basan Ksiros, 7 Ocak'tan beri aranıyordu.

"TEKRAR TÜFEĞE SARILACAĞIM"

Ksiros yayınladığı mektup ve videoda şunları söyledi:

- Cezaevinden çıkmam için bana özel izin verilmesini sağlamam kişisel başarımdır. Gardiyanlarımı kandırdığım için sevinçliyim.
- Nerede görürseniz görün; siyasetçilere, gazetecilere saldırın. Dövün ve küfür edin.
- Medya sahtekardır. Korkulu rüyanız olacağım. Halk benden yana.
- Akrabalarıma ve sevdiklerime karşı yamyamlığa teşebbüs ederseniz, hepinize gereken cevabı vereceğim.
- Euro’dan ve AB üyeliğinden derhal çıkmalıyız.
- Tekrar tüfeğe sarılacağım. Hak davasındayız. Hakkımızı da elimizdeki silahla alacağız.

Adını Yunanistan'da 1973'te ABD destekli askeri cuntaya karşı başlatılan öğrenci isyanından alan 17 Kasım örgütü, aralarında Atina’daki Türk Basın Ataşesi Yardımcısı Çetin Görgü (1991) ve Müsteşar Ömer Haluk Sipahioğlu’nun (1994) da bulunduğu 23 kişiyi öldürmüştü. Örgütün Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği görevlilerine yönelik saldırılarında, Büyükelçilik Müsteşarı Deniz Bölükbaşı, İdari Ateşe Nilgün Keçeci ve şoför Adil Yıldırım da yaralanmıştı.

Yunanistan'da '17 Kasım' teröristi Ksiros firar etti

Yunanistan’da “17 Kasım” terör örgütü üyesi, altı kez müebbet hapse mahkum Hristodulos Ksiros, dokuz günlük Noel izni alınca sırra kadem bastı. Son derece tehlikeli olan Yunan teröriste Noel izni verilmesi şaşkınlık yarattı.

1975-2002 yılları arasında aralarında Atina’daki Türk Basın Ataşesi Yardımcısı Çetin Görgü (1991) ve Elçi Müşteşar Ömer Haluk Sipahioğlu’nun (1994) da bulunduğu 23 cinayet işleyen, ayrıca çok sayıda bombalı saldırı da düzenleyen “17 Kasım” örgütünün baş tetikçilerinden olan Ksiros (56), her gün polis karakoluna giderek yoklama yapılması şartıyla yılbaşı arefesinde dokuz gün özel izinle Pire’deki Koridalos Cezaevi’nden çıktıktan sonra kayıplara karıştı.

Yunan polisi, 33 terör eyleminden altı kez müebbet hapse mahkum Ksiros’un yakalanması için seferber olurken, avukatı Frangiskos Ragusis ““Hristodulos, devrimci faaliyetlerine sadık kalarak siyasi bir tavır takındı” diyerek Yunanlı teröristin firar ettiğini dolaylı da olsa itiraf etti.

Hükümet Sözcüsü Simon Kedikoğlu ise avukat Ragusis’in açıklamasının tüyler ürpertici olduğunu belirterek “Cezaları kesinleşmiş teröristlere, normal tutuklular gibi muamele yapılamaz” dedi. Ksiros’un firarı üzerine Yunanistan’da mahkumlara verilen özel izinler ile ilgili yasa yeniden gözden geçirilecek.

Daha önce cezaevinden yedi kez özel izinle çıktığı belirlenen Ksiros, Yunan gazetepatronu Nikos Momferatos (1985) Sanayici Dimitris Angelopulos (1986) Amerikalı Deniz Ataşesi William Nordin (1988) ve Amerikalı çavuş Ronald Stewart (1991) cinayetlerinde rol oynamıştı.(hurriyet)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler