HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kıyamet senaryolarına karşı sıkı önlemler: ABD Başkanları bile burada saklanacak!

Biyolojik silah ya da nükleer saldırı gibi kıyamet senaryolarında ABD'nin önde gelen isimleri için çok sıkı önlemler alındığı ortaya çıktı. İngiliz Daily Mail gazetesi Soğuk Savaş döneminde inşa edilen bu sığınakların, olası bir felaket senaryosunda yeniden devreye sokulmaya hazır bir konumda bekletildiğini aktardı.

Kıyamet senaryolarına karşı sıkı önlemler: ABD Başkanları bile burada saklanacak!

İnsan neslinin biyolojik bir saldırı nedeniyle tehlikeye girmesi ya da nükleer saldırı gibi kıyamet senaryolarında ABD'nin önde gelen isimleri için çok sıkı önlemler alındığı ortaya çıktı. İngiliz Daily Mail gazetesi Soğuk Savaş döneminde inşa edilen bu sığınakların, olası bir felaket senaryosunda yeniden devreye sokulmaya hazır bir konumda bekletildiğini aktardı.

Geçen günlerde yayımlanan ve ABD Başkanlarının olası bir tehlikede kaçış planını ele alan 'Raven Rock: The Story of the US Government's Secret Plan to Save Itself' kitabına göre, Soğuk Savaş döneminde ABD başkanları kendi güvenlikleri için sığınakların yapımına son sürat hız verirken, halk için alınan tedbir yalnızca 'Olası bir saldırıda size bir şey olmayacak' güvencesi vermekti...

Raven Rock ve Mount Weather (Fotoğraftaki Mount Weather Haritası) hükümetin Doomsday planlarının Soğuk Savaş'tan sonra çekirdeği haline geldi.

SADECE BAŞKANLAR DEĞİL

Başkanlar Kennedy, Eisenhower, Roosevelt ve Truman'ın da özel odaları bulunduğu sığınaklarda ABD'nin elit kesimi olarak sınıflandırılan 'milyonerler' için de yaşam alanları kurulmuştu.

ABD ve Sovyetler Birliği arasında 1947'den 1991'e kadar devam ve tüm ülkelerin adeta diken üstünde durduğu Soğuk Savaş döneminde ABD'de çok sayıda nükleer sığınağın inşa edildiği ortaya çıktı.

Nükleer bombalardan kaçmak için güvenli bir alana götüren yer altı tünel sistemi Truman hükümeti sırasında inşa edildi. Sistem aynı zamanda Batı Kanadı ve Doğu Kanadı'nı da birbirine bağlıyordu.

Günde 24 saatini bu işe ayıran işçiler bütün gün boyunca dağların içine nükleer delici tesisler inşa ettiler ve onları patlamanın etkisinden kurtarmak için dev yaylar üzerine oturttular.


En Çok Aranan Haberler