HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kızıl saçlı prenses aklandı

İngiliz basınını sarsan telekulak davasında Andy Coulson suçlu bulunurken eski iş arkadaşı Rebekah Brooks tüm suçlamalardan aklandı.

Kızıl saçlı prenses aklandı

Rupert Murdoch'ın Temmuz 2011'de telekulak skandalının patlaması üzerine kapatmak zorunda kaldığı İngiliz New of The World gazetesinin eski genel yayın yönetmeni ve Murdoch'ın en güvendiği isimlerden biri olan Rebekah Brooks tüm suçlamalardan aklandı. Karar, 138 gün süren duruşmaların ardından geldi.

Skandalın ortaya çıkmasının ardından İngiltere Başbakanı David Cameron'ın medya danışmanlığı görevinden istifa etmek zorunda kalan Andy Coulson ise cep telefonu konuşmalarının dinlenmesi ve bilgi elde etmek için görevlilere rüşvet vermekle suçlandı. Coulson, bu suçlamalar yüzünden hapis cezasıyla karşı karşıya.

İNGİLTERE'DEKİ EN GENÇ VE İLK KADIN YAYIN YÖNETMENİ

Rebekah Brooks, 2009-2011 yıllarında Avustralyalı medya patronu Rupert Murdoch'ın İngiltere'de sahibi olduğu "News International" şirketinin yöneticiliğini yaptı. İngiltere'de bir gazetenin başına getirilen en genç editör olan Brooks, 2000-2003 yıllarında ise geçen yıl kapatılan 168 yıllık "News of the World" pazar gazetesinin genel yayın yönetmeniydi.

Brooks aynı zamanda, Murdoch'ın yine sahibi olduğu "Sun" gazetesinin 2003-2009 yıllarında ilk kadın genel yayın yönetmeni olarak görev yapmıştı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler