HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Koalisyon Sözcüsü: ABD için PKK ile IŞİD arasında fark yok

IŞİD karşıtı koalisyonun Bağdat’taki sözcüsü Albay John Dorrian, ABD için PKK ile IŞİD arasında bir fark olmadığını söyledi.

Koalisyon Sözcüsü: ABD için PKK ile IŞİD arasında fark yok

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentinde, Ninova Ortak Operasyonları Komutanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Resul, Irak Terörle Mücadele Servisi Sözcüsü Sabah en-Numan ve IKBY Peşmerge Bakanlığı Basın Sözcüsü Helgurd Hikmet ile birlikte ortak bir basın toplantısı düzenleyen Dorrian, AA muhabirinin ABD için Sincar'daki PKK ve Musul'daki IŞİD varlığı arasında bir fark olup olmadığı yönündeki sorusuna şu cevabı verdi:

"HER İKİ GRUBUN DA ORTADAN KALDIRILMASI LAZIM"

"Sincar'daki PKK ve Musul'daki IŞİD arasında fark yok çünkü PKK'yı bir terör örgütü olarak kabul ediyoruz. Musul'daki IŞİD de bir terör örgütüdür. Her iki grubun da ortadan kaldırılması lazım. Bunun için de müttefik ve partnerlerimizle ortak hareket etmemiz lazım. Bu çok önemlidir." ‘

"PKK İLE HİÇBİR ŞEKİLDE GÖRÜŞMÜYORUZ"

ABD’nin PKK’nın Sincar’dan çıkmasıyla ilgili görüşme yapıp yapmadığına dair de konuşan koalisyon sözcüsü, "PKK ile hiçbir şekilde görüşüp konuşmuyoruz. Irak merkezi hükümeti ve Kürt Bölgesel Yönetimi ile irtibattayız. Terörist örgütlerle koordinasyonumuz söz konusu değildir, bizim yaptığımız bir iş değildir” dedi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler