HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kobani’de çatışmalar devam ediyor

Suriye’nin Kobani kentinde IŞİD ile YPG güçleri arasındaki çatışmalar devam ediyor. Kobani'ye yönelik saldırılarını sürdüren IŞİD'in, Türkiye sınırındaki ilçede kimyasal silah kullandığı öne sürüldü.

Kobani’de çatışmalar devam ediyor

39 gündür gözlerin çevrildiği Kobani'de aralıklarla çatışmalar sürerken, keşif uçuşları yapan uçaklar, bombardıman yapmadı. Kentin doğu bölgesinde ise IŞİD militanlarını gerilettiği öğrenilen YPG güçleri, Türkiye sınırına yakın bir noktadaki yüksek bir binaya bayraklarını astı.

Kobani’yi ele geçirmek isteyen IŞİD militanları, 39 gün önce doğudaki Telabyad ile batıdaki Carablus'tan saldırı başlattı. IŞİD'in saldırısından kaçan binlerce kişi evlerini terk etti ve Türkiye'ye sığındı.

Günlerdir Kobani'de devam eden çatışmalar, son 2 gündür yeniden şiddetlendi. Gece boyu yoğun çatışmaların yaşandığı Kobani, yeni güne ise daha sessiz başladı. Aralıklarla süren çatışmalar sırasında zaman zaman meydana gelen patlamaların ardından oluşan duman Türkiye tarafından da görülüyor.

SINIRDAKİ BİNAYA BAYRAK

Yoğun olarak Kobani'nin doğu ve güney bölgelerinde süren çatışmalarda bazı YPG'lilerin kamyonet üzerindeki doçka ile ateş etmeleri de kameralara yansıdı. Sokak çatışmalarının sürdüğü Kobani’de, doğu bölgesinde bulunan Türkiye sınırına birkaç yüz metre uzaklıktaki 5 katlı bir binaya YPG güçlerinin bayraklarını astığı görüldü.

Kobani semalarında keşif uçuşu yapan ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarının önceki günlere oranla bugün hiç bombardıman yapmaması dikkat çekti. (DHA)

YPG STRATEJİK TEPEDEN ÇEKİLDİ

ABD'nin Kobani'de YPG güçlerine havadan yaptığı silah yardımlarının ardından çatışmalar kentin birçok bölgesinde devam ediyor. YPG güçleri doğudan karşı saldırıya geçti, batıda ise stratejik Till Şeir Tepesi yeniden IŞİD'in eline geçti.

Al Jazeera'nın haberine göre, Till Şeir Tepesi civarında yaşanan yoğun çatışmalar sonrası YPG güçleri, stratejik tepeden çekildi. Tepede bulunan YPG bayrağı ise IŞİD güçleri tarafından indirildi. IŞİD güçlerinin tepeyi ele geçirmesinin ardından bayrak dikilmese de doçka ağır makinalı silah monte edilmiş bir pikap tepede konuşlanmış durumda.

KOBANİ'DE KİMYASAL SİLAH İDDİASI

Suriye'de Esad rejimi tarafından kullanıldığı düşünülen kimyasal silahların ortaya çıkardığı korkunç görüntülerin benzerleri bu kez de Kobani'den geldi.

Kobani'ye yönelik saldırılarını sürdüren IŞİD'in, Türkiye sınırındaki ilçede kimyasal silah kullandığı öne sürüldü.

BBC muhabiri Güney Yıldız'a konuşan bir Kürt yetkili, kimyasal silah kullanılarak gerçekleştirildiğinden şüphelenilen bir saldırı sonucunda Kobanililerin solunum zorluğu, görme kaybı, deride kabarma gibi sorunlar yaşadığını söyledi.

Yıldız, Twitter'da paylaştığı mesajda, "BBC'nin güvenlik uzmanına göre, (yayımlanan) fotoğraflar klorin gazına işaret ediyor. Klorin kullanımı basit ve öldürücü etkisinden çok korku yayan bir gaz" ifadesini kullandı.

BBC muhabiri ayrıca, bölgedeki çatışmalar yüzünden yaralıların Suruç'a geçirilemediğini belirtti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler