HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Köln katedrali önünde aylardır İsrail'i protesto ediyor

Almanya'nın Köln kentinde bir adam, Filistin'i işgal edip, Filistinlilere bombalar yağdıran İsrail'i aylardır tek başına protesto ediyor.

Köln katedrali önünde aylardır İsrail'i protesto ediyor

Üstelik bu protestocu bir Alman ve protesto ettiği yer dünyanın en büyük katedrallerinden ve BM dünya mirası listesinde yer alan tarihi Köln katedralinin ünlü meydanı. Her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Köln Katedrali'nin meydanına astığı fotoğraf ve yazılarla Filistin'de yaşanan zulmü buraya gelen insanlara anlatmaya çalışan Walter Herrmann, bu protestoları sırasında bazı Yahudiler tarafından birçok hakarete uğramış.

Mesleği sosyal pedagog olan Herrmann bu önemli meydanda uzun zamandır bir insanlık dramını dile getirdiği halde basın tarafından hiç ilgi görmediğini, Türk televizyonlarının kendisiyle röportaj yapmak istemesinin ise kendisini heyecanlandırdığını dile getirerek şöyle konuştu İsrail'de tüm dünyanın gözü önünde bir insanlık dramı yaşanıyor. Dünya basını ise bu zulme sessiz kalıyor. Bizim protestomuzu da basın görmüyor ancak her gün buraya gelen binlerce kişi bilgi sahibi oluyor. Daha önce bize sataşan Yahudiler oldu, slogan atıp Yahudilere karşı olduğumuzu söyleyip saldıranlar oldu. Biz hiçbir dine ya da millete karşı değiliz. Biz sadece Filistin'de yaşanan zulmü protesto ediyoruz.Biri Filistinli diğeri Türk iki arkadaşıyla birlikte Filistin zulmünden duyduğu üzüntüleri kağıda döküp, diğer dilek ve temennilerin yanına asan Kübra Erdoğan ise Filistin'in arkasından durmak için sadece Müslüman olmanın gerekmediğini, orada yaşananları Alman ve Hıristiyanlara da anlatmak gerektiğini dile getirdi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler