HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kolombiya: Farc süresiz tek taraflı ateşkes ilan etti

Farc, Cumartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere tek taraflı süresiz ateşkes ilan etti. Örgütün açıklamasında, "Tek taraflı ateşkes ilan etme ve düşmanlığa süresiz olarak son verme kararı aldık" dendi.

Kolombiya: Farc süresiz tek taraflı ateşkes ilan etti

Kolombiya'da Marksist gerilla örgütü Farc (Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri), tek taraflı süresiz ateşkes ilan etti.

Ateşkes Cumartesi gününden itibaren geçerli olacak.

Örgüt, ateşkesin resmileşmesi gerektiğini belirtip ancak saldırıya uğramaları durumunda sona ereceğini açıkladı.

Farc ve Kolombiya hükümeti arasındaki barış müzakerelerinin yürütüldüğü Küba'da yapılan açıklamada Farc, "Tek taraflı ateşkes ilan etme ve düşmanlığa süresiz olarak son verme kararı aldık" dedi.

Farc'ın daha önce yaptığı karşılıklı ateşkes çağrısı, Bogota hükümeti tarafından reddedilmişti.

Müzakereler askıya alınmıştıKolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, Farc gerillalarının karşılıklı ateşkes halini yeniden silahlanmak ve yeniden gruplaşmak için kullanacakları gerekçesiyle askeri faaliyetleri askıya almayı reddediyordu.

Küba'da 2012 yılında başlayan barış müzakereleri 50 yıldır süren ve 220 bin kişinin ölümüne neden olan çatışmaların sona erdirilmesi çabaları kapsamında yürütülüyor.

Eylül ayında Farc'ın Kolombiyalı General Ruben Dario Alzate'yi alıkoyması üzerine Kolombiya lideri Santos müzakereleri askıya almıştı.

Farc'ın generali Kasım ayında serbest bırakması üzerine müzakereler yeniden canlandı.

BBC Latin Amerika uzmanı Leonardo Rocha, Farc'ın yaptığı ateşkes kararı açıklamasıyla Santos'un da örgütün önerisine uyma baskısı altında kalacağı yorumunu yapıyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler