HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kolombiya'da uçağı düşen şirketin başkanı gözaltında

Brezilya futbol takımı Chapecoense kafilesinin de aralarında olduğu 71 kişinin öldüğü uçak kazası soruşturmasın kapsamında havayolu şirketi LaMia'ya düzenlenen operasyonda, firmanın başkanı Gustavo Vargas gözaltına alındı.

Kolombiya'da uçağı düşen şirketin başkanı gözaltında

Chapecoense takımının oyuncularını taşıyan uçak ineceği havaalanına kısa bir mesafe kala düşmüş ve kazada 71 kişi yaşamını yitirmişti.

Brezilyalı Chapecoense takımının oyuncularının da aralarında olduğu 71 kişinin yaşamını yitirdiği uçak kazasıyla ilgili soruşturma kapsamında uçuşu gerçekleştiren şirketin başkanı gözaltına alındı.

LaMia'nın başkanı Gustavo Vargas'ın şirkette görevli bir teknisyen ve sekreterle birlikte Bolivya'da gözaltına alındığı bildirildi.

Havayolu şirketi yetkilileri, İngiliz yapımı kısa menzilli bir uçakla Brezilya'nın Santa Cruz kentinden Kolombiya'daki Medellin'e kadar dört saati aşkın bir zaman alan uçuşu gerçekleştirmek için yetersiz yakıtla yola çıkılmasında ihmalleri olup olmadığıyla ilgili sorgulandıkları ifade edildi.

Kolombiya'da düşen uçağın pilotu 'kaza öncesi uyarıldı'Düşen uçağın sızan kayıtlarına göre 'yakıtı bitti'Chapecoense: 'Peri masalı trajediyle biten' Brezilya takımıKolombiya'da geçen hafta meydana gelen kazada, Brezilyalı Chapecoense takımının oyuncularını taşıyan uçak ineceği havaalanına kısa bir mesafe kala düşmüş ve kazada 71 kişi yaşamını yitirmişti. Kazadan altı kişi de sağ kurtulmuştu. Uçağın yakıtının bitmesi sonucu düştüğü iddia edilmişti.

Kazanın ardından LaMia şirketinin işletme lisansı durdurulmuştu. Hava kuvvetlerinden emekli pilot Vargas da uçakta yaklaşık dört buçuk saatlik yeterli yakıtın olması gerektiğini ve yakıt ikmali için herhangi bir kararın pilotun takdirinde olduğunu söylemişti.

Bolivya Santa Cruz'da bulunan LaMia ofisi soruşturma kapsamında incelendi.

'Herhangi bir uyarı yok' Kazadan yaralı olarak kurtulan kabin görevlisi Erwin Tumuri ise yakıt ikmali için ilk durağın Bolivya'daki Cobija kenti olduğunu ancak pilotun buna gerek görmediğini söylemişti.

Tumuri, Brezilya televizyon kanalıGlobo TV'ye yaptığı açıklamada kabin ekibi ve yolculara, elektrik arızası ya da yakıtın bitmesi ile ilgili herhangi bir uyarı yapılmadığını iddia etmişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler