HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kosava'da ilk, orta ve üniversitelerde 26 bin eğitmen derslere girmedi

Kosova'daki tüm ilk ve orta okullar ile üniversitelerde görev yapan 26 bin eğitmen derslere girmeyerek grev yaptı.

Kosava'da ilk, orta ve üniversitelerde 26 bin eğitmen derslere girmedi

Eğitim Sendikalar Birliği yetkilileri, Nisan ayı maaşlarında yapılan hataların düzeltilmesi, artış için güncel maaşların esas alınması, listede olmayan çoğu öğretmenin listeye eklenmesi, çalışma sürelerinin 2008 yılından 2015 yılına kadar hesaplanması gerektiğini belirttiler. Söz konusu maddelerin, Sendika ve Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan toplu sözleşmede yer aldığı kaydedildi. Eğitim Sendikalar Birliği Yönetim Kurulu, tüm bu istemler yerine getirelmediği takdirde grevin pazartesi günü de devam edeceğini açıkladı.

BAŞBAKAN MUSTAFA GREV KARARINI ELEŞTİRDİ

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Başbakan İsa Mustafa, eğitimcilerin grevine değinirken tüm zorluklara rağmen, hükümetin üzerine düşen görevi yerine getirdiğini ve gereken önemleri aldığını belirtti. Mustafa, "Eğitimcilerin istemlerine kulak verdik ve iş deneyimleri için gerekli ödemenin yapılması kararı aldık. Eğitimcilerden öğrencilerin yanında olmalarını ve büyük bir sorumlulukla görevlerini yerine getirmelerini bekliyorum" dedi. Öğrencilerin sınıflarında değil sokaklarda olmasının yanlış olduğunu vurgulayan Mustafa, "Eğitim Sendikasıkarar alınırken bu sorumluluğun bilincinde olmayıldı" ifadesini kullandı.

Öğretmenlere çağrı da yapan Başbakan İsa Mustafa, eğitim yılının tamamlanmasına çok az bir süre kalması nedeniyle daha fazla zaman kaybetmemelerini, greve son verilmesini istedi.

DHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler