HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kosova'da 23 Nisan TSM konseri ile kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kosova'nın başkenti Priştine'de TRT sanatçıları tarafından verilen Türk Sanat Müziği konseri ile kutlandı.

Gençlik Sarayının kırmızı salonunda düzenlenen konsere, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ve beraberindeki Heyet, Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Kosovalı Türk bakan yardımcıları, Kosova Meclisi'ndeki KDTP milletvekilleri, Kosova ile Türkiye'nin Kosova'daki kurum ile kuruluş temsilcileri ile ve vatandaşlar katıldı. Programa Kosova ile Türkiye milli marşlarının çalınması ile başladı. Ardından Başbakan YardımcısıEmrullah İşleryaptığı konuşmada, Kosova'da olmaktan ve 23 Nisan Kosova Türkleri Milli bayramının getirdiği mutluluğu Kosovalılarla paylaşmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Türkiye'nin her daim Kosova'nın ve soydaşlarının yanında olacağını kaydeden İşler, Türkiye'nin Kosova'yı desteklemeyi sürdüreceği mesajını verdi.

23 Nisan Kosova Türkleri Tertipleme Kurulu Başkanı ve Kamu Yönetimi bakanı ve KDTP Genel Başkanı Mahir Yağcılar da yaptığı konuşmada 23 Nisan Bayramını kutlayarak, "Bayramlar toplulukları, aileleri ve dostları bir araya getiren sevinç günleridir. Bu güzel ve anlamlı günü, büyük bir aile olarak kutlama ve geleceğe emanet olarak taşıma hepimizde derin duygular uyandırmaktadır, hepimizi gururlandırmaktadır. 23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramının her yıl zengin programlarla kutlanması, varlığımızın açık bir kanıtıdır. Her zaman Kosova'nın yapıcı unsurunu oluşturan biz Kosovalı Türkler, bu bayram kutlamalarıyla kimliğimizi, dilimizi, kültürümüzü, sanatımızı, eğitimimizi korumaya ve geleceğe taşımaya kararlı olduğumuzun bir beyanıdır. Bu gün ayrıca bizi ilgilendiren ve diğer güncel konuların ele alınması için uygun bir zaman dilimidir. Bizler toplumsal hak ve çıkarlarımızın korunması için üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz ve her zaman da getirmeye hazırız. Bunu gerçekleştirmek için hem kapasitemiz hem de eğitilmiş kadromuz vardır. Toplumuzu daha iyi yerlere ulaştırmaya bizim için bir görev, bir gurur ve bir şereftir. Bu yüzden Türklük ve Türkçe konusunda yıllardan beri taşıdığımız hassasiyeti halen sürdürdüğümüzü ve sürdürmeye de devam edeceğimizi ifade ederken, bu konuda var olan tüm demokratik imkan ve olanakları kullanacağımızı vurgulamak istiyorum” dedi.

TRT sanatçıları Hilal Çelebi ve Eliz Avaroğlu ise okudukları parçalarla konsere katılanlara unutulmaz anlar yaşattı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler