HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Köy meclisi iki genç kızı “tecavüz” cezasına çarptırdı

Hindistan’ın Uttar Pradeş eyaletinde bir köy meclisi üst kasttan evli bir kadınla ilişkiye giren bir genci cezalandırmak için iki kız kardeşini “tecavüz”e mahkum etti.

Köy meclisi iki genç kızı “tecavüz” cezasına çarptırdı

YENİ DELHİ (DHA)- İnsan hakları kuruluşlarından gelen şiddetli tepkiler üzerine Hindistan Yüksek Mahkemesi kararı veren köy meclisi üyeleri hakkında dava açtı.

India Times’ın haberine göre, Uttar Pradeş’in Baghnat kentine bağlı Sankrot adlı köyde adı gizli tutulan bir genç “Jat” adıyla bilinen üst kasttan bir kabileye mensup evli bir kadınla ilişki kurdu.

Olayın ortaya çıkması üzerine toplanan ve tamamı köyün ihtiyarları ile ileri gelenlerinden oluşan “Panchayat” adlı köy meclisi olayın ortaya çıkmasından sonra köyden kaçan genci cezalandırmak için iki kız kardeşine “tecavüz edilip yüzleri siyaha boyanmış ve çıplak olarak köy içinde dolaştırılmasına” karar verdi.

Karar üzerine 23 yaşındaki Meenakshi Kumari ile 15 yaşındaki kız kardeşi köyden kaçarak bir kadın hakları kuruluşuna sığındı.

Bu arada kararı duyan kadın ve insan hakları kuruluşları sadece 15 gün gibi bir zaman içinde 100 bin imza toplayarak köy meclisi üyelerinin cezalandırılmasını istedi.

Hindistan Yüksek Mahkemesi gelen tepkiler üzerine köy meclisi üyeleri hakkında tecavüz ve şiddete teşvik suçlamasıyla dava açıldı.

Yerel dilde “panchayat” olarak bilinen köy meclisleri yasa dışı olmalarına karşın Hindistan’ın büyük bir bölümünde hâlâ “yerel mahkeme” işlevi görüyor ve kararları halk arasında “geri dönülemez” kabul ediliyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler