HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Krizden sonra Trump'tan kritik adım: Görüşebilirim

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan, Mısır, BAE, Bahreyn, Yemen gibi ülkelerin arasında bulunduğu çok sayıda Körfez ülkesinin hafta başında "terörizmi desteklediği" gerekçesiyle Katar'la diplomatik ilişkilerini kesme ve Katar'a yönelik bazı yaptırımlar açıklamasının ardından, Katar Emiri ile görüşebileceğini söyledi..

Krizden sonra Trump'tan kritik adım: Görüşebilirim

ABD Başkanı Trump, Katar krizini çözmek için gösterilecek çabalara dahil olacağını ve Katar Emiri ile Beyaz Saray'da görüşebileceğini söyledi.

Katar krizi konusunda ABD yönetiminden çelişkili açıklamalar gelmeyi sürdürürken, ABD Başkanı Donald Trump, "terör örgütleri ile bağlantılı olduğu" ve "ABD'nin İran'a karşı takındığı tavrı sorguladığı" gerekçesiyle eleştirdiği Katar Emiri Taim Bin Hamad Al Tani ile Beyaz Saray'da görüşebileceğini söyledi.

Amerikan medyasında yer alan haberlere göre, Başkan Donald Trump ile Katar Emiri Tani arasında bir görüşme gerçekleşti.

Trump, Katar krizini çözmek için gösterilecek çabalara dahil olacağını ve Katar Emiri Tani ile Beyaz Saray'da görüşebileceğini ifade etti.

ARAP ÜLKELERİNDEN YAPTIRIM KARARI

Suudi arabistan, Mısır, BAE, Bahreyn, Yemen gibi ülkelerin arasında bulunduğu çok sayıda Körfez ülkesi hafta başında "terörizmi desteklediği" gerekçesiyle Katar'la diplomatik ilişkilerini kesmiş ve Katar'a yönelik bazı yaptırımlar açıklamıştı.

ERDOĞAN: DOĞRU BULMUYORUM

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün akşam iftarda yaptığı konuşmada Körfez'de yaşanan son krizi değerlendirerek, Katar'a uygulanan yaptırımları doğru bulmadığını belirtmişti.

TÜRK ASKERİ KATAR'A GİDİYOR

TBMM Genel Kurulu'nda, AK Parti'nin, Genel Kurul'un çalışma gündemi ve saatlerine ilişkin grup önerisi kabul edildi. Meclis Genel Kurulu'ndaki görüşmenin ardından, Türk askerinin Katar'da konuşlanmasına dair tezkere kabul edildi.

TBMM Genel Kurulunda, Türkiye ile Katar Arasında Jandarma Eğitim ve Öğretimine İlişkin İşbirliği Protokolü'nün onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun tasarısı kabul edildi. Kanunun gerekçesinde, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı ile Katar Devleti İçişleri Bakanlığı arasında 25 Aralık 2001 tarihinde imzalanan Güvenlik İşbirliği Anlaşması hükümleri çerçevesinde, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Katar Devleti Hükümeti Arasında Jandarma Eğitim ve Öğretimine İlişkin İşbirliği Protokolü"nün 02 Aralık 2015 tarihinde Doha'da imzalandığı hatırlatıldı.

DHA


En Çok Aranan Haberler