HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kuaşi kardeşlerin sıkıştırıldığı kasabadaki Türk anlattı

Fransa'daki rehine krizinin yaşandığı kasabadaki Türk esnaflar olayı anlattı.

Kuaşi kardeşlerin sıkıştırıldığı kasabadaki Türk anlattı

Paris'te 12 kişiyi öldürmekle suçlanan Cezayirli Kauşi kardeşler, Dammartin-en- Goele kasabasında bir matbaada köşeye sıkıştırıldı. 1 kadının rehin alındığı olay yerinin yakınlarında restoran işleten Türk asıllı Düzgün Duymaz, yaşadıklarını ntv.com.tr'ye anlattı.

Duymaz olay yerine 3 kilometre uzaklıkta olduğunu ve kasabada hayatın durduğunu anlattı. Jandarmanın kasabada kuş uçurtmadığını ve tüm işyerlerinin kapatıldığını söyledi.

Kasabadaki Tosun Efendi restoranının işletmecisi olan Düzgün Duymaz, belediyenin 1,5 saat önce herkese dükkanlarını kapattırdığını ancak olay yerini bulunduğu yerden göremediğini belirtti.

5 yıldır kasabada yaşadığını anlatan Duymaz, jandarmanın tüm köşeleri tutuğunu ve caddelerde onlardan başka sadece ambulansların bulunduğunu da söyledi.

"200 TÜRK BURADA YAŞIYOR"

Düzgün Duymaz, şunları söyledi:

"Kasabada 4-5 Türk esnaf var. Havaalanı (Charles de Gaulle) kasabaya yakın olduğu için Türkler burayı tercih ediyor. Yaklaşık 200 Türk burada yaşıyor. Kasabanın nüfusu 12 bin kişi. Ancak çevre köylerde yaşayanlarla bu rakam daha da yüksek. Ben Tunceli’den geldim, burada evlendim. 14 yıldır burada yaşıyorum. Türkiye’nin birçok bölgesinden göçmen kasabada yaşıyor."

"Matbaacıyı tanıyan bir başka Türk de konuştu"

Matbaanın sahibini tanıyan bölgedeki bir başka Türk esnaf Ethem Babaarslan, "Sabah dükkanı açtığımızda olay başlamıştı. Olaya yaklaşık 450 metre uzaktayız. Şuan çatışma ve silah sesi yok" dedi.

Matbaanın sahibini tanıyan Ethem Babaarslan, "Sabah dükkanı açtığımızda olay başlamıştı. Olaya yaklaşık 450 metre uzaktayız. Şuan çatışma ve silah sesi yok" dedi.

Matbaa sahibini tanıdığını söyleyen Ethem Babaaslan, polisin dükkanda çıkmalarına izin vermediğini söyledi. Babaarslan, "Şu anda hiçbir ses duymuyoruz. Silah ve çatışma sesi yok" dedi.

Ethem Babaaslan, içeride 10 civarında çalışan olabileceğini belirterek, "Matbaanın 10 kadar çalışanı var. Ancak içeride kaç kişi olduğunu bilmiyoruz" şeklinde konuştu.

'REHİN KADIN O BÖLGEDE OTURUYOR'

Polis ve jandarmanın matbaanın bulunduğu bölgeye yoğunlaştığını ifade eden Türk dükkan sahibi Ethem Babaarslan, "Rehin alınan kadın o bölgede oturuyor. Kadın denk gelmiş ve onu rehin alıyorlar" şeklinde konuştu.

Bölgedeki okulların boşaltıldığını ifade eden Ethem Babaarslan, "Ancak matbaaya çok yakın bir okul var. Orada öğrenciler var. Okuldan öğrenciler çıkartılmıyor" dedi.

"ÇATILARDA KESKİN NİŞANCILAR VAR"

Dammartin-en- Goele kasabasında ayakkabıcılık yapan Ethem Babaarslan çatıların üzerinde keskin nişancılar olduğunu da söyledi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler