HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kudüs Belediye Başkanı Barkat'tan Erdoğan'a şoke eden yanıt

Kudüs Belediye Başkanı Nir Barkat, İsrail'in Kudüs politikasını eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine tepki gösterdi ve Erdoğan'ı kente davet etti. Barkat, "Kudüs'ü 400 yıl boyunca işgal eden bir ülkeyi yöneten Erdoğan'ın bizim şehri nasıl yöneteceğimiz konusunda açıklama yapması şaşırtıcı. Türk istilası sırasında olanın aksine İsrail yönetimi altında Kudüs, bütün dinlerin özgürlüğüne izin veren özgür bir şehir" dedi.

Kudüs Belediye Başkanı Barkat'tan Erdoğan'a şoke eden yanıt

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Kudüs semalarında ezanın susturulmasına izin vermeyeceğiz. Ben şu anda İsrail'in yöneticilerine de bunu hatırlatıyorum: İnancınıza güveniyorsanız bizim ezan seslerimizden niye korkuyorsunuz?" sözlerine İsrail'den yanıt geldi.

Erdoğan'ı Kudüs'e davet eden Kudüs Belediye Başkanı Nir Barkat şöyle konuştu: "Kudüs'ü 400 yıl boyunca işgal eden bir ülkeyi yöneten Erdoğan'ın bizim şehri nasıl yöneteceğimiz konusunda açıklama yapması şaşırtıcı. Türk istilası sırasında olanın aksine İsrail yönetimi altında Kudüs, bütün dinlerin özgürlüğüne izin veren özgür bir şehir. Erdoğan'ı şehrimizi ziyaret etmeye ve Türklerin yönetiminden sonra sadece iyiye giden gerçekleri gözlemlemeye davet ediyorum."


En Çok Aranan Haberler