HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kudüs'te saldırı: Netanyahu, Abbas'ı suçladı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Kudüs'te bir bebeğin ölümüyle sonuçlanan saldırıyla ilişkili olarak Filistin yönetimi liderini kışkırtıcılık yapmakla suçladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Kudüs'te bir bebeğin ölümüyle sonuçlanan saldırıyla ilişkili olarak Filistin yönetimi liderini kışkırtıcılık yapmakla suçladı.

Netanyahu, Mahmud Abbas'ın "üç aylık bir bebeğin Filistinli şoför tarafından öldürülmesi gibi olayları cesaretlendirdiğini" savundu.

Söz konusu olayda, arabasını kalabalık bir tramvay durağına süren şoför 8 kişinin de yaralanmasına yol açmıştı. Olay yerinden yaya olarak kaçmaya çalışırken polisin açtığı ateşle ayağından vurulan Filistinli, olaydan birkaç saat sonra ölmüştü.

İsrail sözcüsü olayın bir "terör eylemi" olarak görüldüğünü belirtti. Micky Rosenfeld, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, Doğu Kudüs'teki Silwan mahallesinde yaşayan 21 yaşındaki şoför Abdülrahman Şaludi'nin geçmişte terör eylemlerine karıştığını ve bu tür eylemlerden ötürü hapis yattığını söyledi.

Şaludi'nin Hamas grubu içinde önde gelen bir bomba imalatçısının yeğeni olduğu belirtildi.

İsrail televizyonu 2. Kanal, Kudüs saldırısının sorumluluğunu Hamas'ın üstlendiğini açıkladı. Hamas'tan ise henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Başbakan Neyanyahu, bu tür saldırıları Abbas'ın El Fetih partisi ve Hamas tarafından desteklenen Filistin birlik hükümetinin kışkırttığını söyledi.

Mahmud Abbas, geçtiğimiz günlerde Yahudi yerleşimcilerin Kudüs'te tartışmalı bir yer olan kutsal Harem-üş Şerif bölgesine girmelerinin her yoldan engellenmesi gerektiğini savunmuştu.

Kudüs'te dün meydana gelen olaydan sonra, kentin doğu kesiminde şiddet olayları patlak verdi.

Doğu Kudüs, Temmuz başında bir Filistinli gencin kaçırılıp yakılmasından bu yana gerilimlere sahne oluyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler