HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kuranı Kerim'in Danca meali basıldı

Kuran-ı Kerim'in Danca Meali basıldı. Danimarka Türk Diyanet Vakfı tarafından bastırılan mealin ilk nüshaları teslim alındı.

Kuranı Kerim'in Danca meali basıldı

Danimarka Türk Diyanet Vakfı Başkanı ve Din Müşaviri Doç.Dr. Ahmet Onay'ın girişimleri ile hazırlanan Kuran-ı Kerim'in Danca meali basıldı. 3 yıl süren çalışma tamamlandı ve Kuran-ı Kerim'in Danca meali önce 3 bin 300 adet basıldı. Toplam 10 bin adet basılması planlanan Kuran-ı Kerim'in, telif hakkı, Danimarka Türk Diyanet Vakfı'na kazanç olarak kalacak. Doç.Dr. Ahmat Onay, Kuran-ı Kerim'in Danca mealinin 150 krondan satışa sunulacağını, isteyenlerin, Danimarka Türk Diyanet Vakfı'ndan da temin edebileceklerini belirterek, şöyle dedi:

"Öncelikle bu Kuran-ı Kerim'in bu mealinin hazırlanmasına katkıda bulunan herkese teşekkür ve Allah'a şükrediyorum. Kuran-ı Kerim'i Danca'ya tercüme eden Ahmet Şimşek ve ben telif hakkımızı Danimarka Türk Diyanet Vakfı'na bağışladık. 623 sayfadan oluşan Kur'an-ı Kerim'in basılması için 3 yıllık bir çalışma gerekti. İlk etapta 3 bin 300 adet basılan Kuran-ı Kerim'i inceleyeceğiz. Baskıdan kaynaklanan hataları varsa ve okuyucularımızdan gelen önerileri de dikkati alıp düzeltildikten sonra 10 bin adet basılacak. İlk baskıyı Kutlu doğum haftasında halkımıza sunacağız. Bugün Danca Kuran-ı Kerim'i matbaadan teslim alırken çok duygulandım."

Kuran-ı Kerim'in Danca mealinde, Proje liderliğini Doç.Dr.Ahmet Onay'ın yaptığı mealin, tercümesi Abdullah Şimşek, kontrolü ise, Danimarka asıllı imam Abdul Wahit Pedersen, Jörgen S.Nielsen, Dorte Bramsen tarafından, Grafiği de Recep Kaya, Recep Avsever ve Abdurrazzak Sarıkaya tarafından hazırlandı. Danimarka'nın en büyük basım evlerinden Rosendahl'da basılan Kur'an-ı Kerim'in Danca mealinin sadece ülkede yaşayan Müslümanlar tarafından değil, Danimarkalılar tarafından da merakla beklendiğini söyleyen Doç.Dr. Ahmet Onay, "Bu ülkede yaşayan gençlerimiz yaşadıkları ülkenin dilinde Kuran'ı okuyup öğrenebilecek. Müslümanların Danimarkalı komşularına dinimizi anlatmaları kolaylaşacak. Ayrıca Müslüman olan çok sayıda Danimarkalı için de bu hizmetin büyük yayarı olacağına inanıyorum" dedi. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler