HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kürsüde rüşvet skandalı

KKTC'de gensoru ile yıkılan hükümetin yerine kurulan koalisyon hükümetinin güven oylamasında rüşvet skandalı yaşandı

Kürsüde rüşvet skandalı

İskele Milletvekili Ejder Aslanbaba, hükümetin 50 sandalyeli parlamentoda 26 oyla ucu ucuna güvenoyu aldığı oturumda kürsüye çıkarak 7700 dolarlık para tomarını gösterdi ve DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş ile Milletvekili Ahmet Kaşif’i kendisine rüşvet vermekle suçladı.

Aldığı rüşvet karşılığında partisi DP-UG'den istifa edip, oylamada "evet" demesinin istendiğini iddia eden Aslanbaba, "Pazarlığın CD kaydı da burada. Bana verilen paranın 100 dolarıyla viski, kuruyemiş ve puro satın aldım.
Geriye kalanı da Karpaz İlkokulu’na bağışlayacağım" dedi. Mali polisi göreve çağıran Aslanbaba, "Sadece para değil, elektrik borcumu da ödeme sözü verdiler" diye konuştu. Aslanbaba, Kaşif ve Denktaş'ın kendisine maaş bağlama, İskele Belediye Başkanlığı gibi vaatlerde bulunduklarını da öne sürdü.
Aslanbaba hükümetten rüşvet aldığını itiraf ederken, Meclis'ten canlı yayın yapan devlet televizyonu yayınını kesti. KKTC siyasetini karıştıran rüşvet skandalının başrol oyuncuları, Aslanbaba’nın ‘rüşvet aldım’ itirafı için ‘rüşvet aldığını’ ileri sürdü. İşte parti liderlerinin ilk tepkileri:
**"MAHKEMEYE VERECEĞİM"**
DP-UG lideri Serdar Denktaş: “Aslanbaba rüşvet verdiğimi ileri sürüyor. Benden elektrik borcunu ödemem için yardım istedi. Meclis, benim ve Aslanbaba’nın dokunulmazlığını kaldırsın. Mahkemede hesaplaşacağız.”
**"PARAYI BORÇ VERDİM"**
DP milletvekili Ahmet Kaşif: “Parayı ben verdim ama borç olarak. Paraya ihtiyacı olduğunu ve çok sıkışık olduğunu söyledi. Arkadaşlarla aramızda topladık. Bu yaşananlar eski Başbakan İrsen Küçük’ün komplo planı.”
**"DOLAR HÜKÜMETİ"**
Eski Başbakan Küçük: “Bunlar dolar hükümeti. Hükümet meşru değil ve tanımıyoruz. Cumhurbaşkanı’nın da karıştığı skandalla hükümetimizi düşürdüler. Rüşvetle yeni hükümet kurdular.”
**"İTİBARSIZLAŞMA PLANI"**
Yeni Başbakan Siber Siber: “Hükümetimiz daha yeni güvenoyu aldı, hükümetin şeffaflaşması ve başarılı işler yapması birilerini rahatsız etti ve itibarsızlaştırmak için son bir oyun oynandı.”


En Çok Aranan Haberler