HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kürt-Arap savaşı mı çıkıyor?

Milliyet'ten Namık Durakan'ın haberine göre, sınırın Suriye kesiminde Irak İslam Devleti..

Kürt-Arap savaşı mı çıkıyor?

Milliyet'ten Namık Durakan'ın haberine göre, sınırın Suriye kesiminde Irak İslam Devleti, Bilad-Şam/El Nusra Cephesi ile PYD arasında devam eden çatışmalar geniş alanlara yayılırken, çatışmaların büyüyerek Kürt-Arap savaşına doğru ilerlediği ileri sürüldü.

Savaşa, Özgür Suriye Ordusu'nda yer alan bazı grupların da dahil olacağı belirtilirken, PYD veKCK, Kürtleri PYD saflarında savaşmaya davet etti. Ceylanpınar Devlet Üretme Çiftliği'nin karşısında yer alan Til Xelef kasabasındaki mevzilere PYD tarafından yapılan saldırıda 18 El Nusra savaşçısının öldüğü ileri sürüldü. Kürt kaynakları ise İslami gruplarla savaşmak için şu ana kadar 4 bin Kürt gencinin Suriye'ye geçtiğini iddia etti.

Suriye kaynaklı ANHA ajansının haberine göre, önceki gece PYD'nin askeri kanadı YPG tarafından oluşturulan birtim, ağır silahlarla sınır hattında Rasulayn'a 3 kilometre uzakta bulunan ve Ceylanpınar Devlet Üretme Çiftliği karşısındaki Til Halef beldesine baskın düzenledi. YPG timinin Irak İslam Devleti ile Bilad-Şam/El Nusra Cephesi adlı grupların kullandığı karargâha yaptığı baskında 18 savaşçının öldürüldüğü ileri sürüldü. YPG güçlerinin Til Halef bölgesindeki stratejik mevzilere konuşlandığı bildirildi.

YPG'den seferberlik ilanı

"Batı Kürdistan Halk Savunma Birlikleri Genel Komutanlığı", El Kaideye bağlı El Nusra Cephesi'nin PYD'ye yönelik saldırılarına Özgür Suriye Ordusu'na bağlı çok sayıda taburun da katıldığı ve çatışmaların yeni bir boyuta taşındığını duyurdu. İslami grupların PYD'ye yönelik seferberlik çağrısı ardından bölgedeki güçlerin takviye edildiği, tutum belirlemesi için ÖSO'ya yapılan çağrıya ise yanıt verilmediği belirtildi.

Açıklamada, "Saldırılar üzerinden 2 hafta geçmesi ardından, ÖSO’ya bağlı taburların çoğunun Irak İslam devleti ile Bilad El-Şam /El Nusra Cephesi’ne destek verdikleri, Derik’ten Halep ve Afrine kadar saldırıların tarafı oldukları açığa çıkmıştır. Yine ÖSO’ya bağlı birçok tabur komutanı tarafından Suriye’nin değişik bölgelerindeki silahlı elemanlarına Batı Kürdistan’a gelerek Kürtlerle savaşmaları yönünde emir verilmiştir. Bu şekilde Kürtler ile Araplar arasında çatışma başlatarak, bu savaşı Kürt-Arap savaşı olarak göstermeye çalışıyorlar" denildi. Açıklamada, saldırılara karşı Kürt bölgesinde seferberlik ilan edildiği ifade edildi.

"Devrime destek olun"

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı ise Suriye'deki Kürt bölgesine Kürtlerin her türlü destek sunması istenerek, "Bu devrime fiili katılmak başta olmak üzere tüm Kürtler maddi ve manevi destek seferberliği içinde olmalıdırlar. Çünkü bir parçanın devrimi ve kurtuluşu tüm parçaların devrimi ve kurtuluşudur. Bir parçanın kaybetmesi tüm parçaların kaybetmesidir" denildi.

4 bin savaşçı

Bu arada PYD ve KCK tarafından yapılan seferberlik çağrısı ile bir çok ülkeden savaşmak için bölgeye çok sayıda Kürt gencinin akın ettiği ve Suriye'ye geçenlerin sayısının 4 bine ulaştığı ileri sürüldü. Seerberlik çağrısının sosyal medyada da sürdürülmesi dikkat çekerken, bölgede önümüzdeki günlerde kapsamlı çatışmalar bekleniyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler