HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kurtulmuş'tan El Bab açıklaması: Putin bizzat teyit etti

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türk askerlerine El Bab'da düzenlenen saldırının Rusya tarafından gerçekleştirildiği iddialarını yalanladı; "Putin bizzat teyit etti" dedi..

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, Suriye'de Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında Özgür Suriye Ordusu'na destek veren Türk birliğine düzenlenen saldırının Rusya tarafından yapıldığına yönelik iddialarla ilgili açıklama yaptı.

Kurtulmuş, Kurul sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin El Bab'daki saldırının sorumlusunun Rusya olduğuna yönelik iddalarla ilgili soruya yanıt veren Kurtulmuş, "Rusya, açıkça bu saldırıda bulunan hava araçlarının Rusya'ya ait olmadığını bizzat Sayın Putin vasıtasıyla teyit etmiştir" diyerek şöyule konuştu:

"RUSYA TEYİT ETTİ"

"Rusya, açıkça bu saldırıda bulunan hava araçlarının Rusya'ya ait olmadığını bizzat Sayın Putin vasıtasıyla teyit etmiştir. Bu saldıran hava aracının, uçak ya da İHA, bunların tespiti ve o bölgedeki bütün hareketliliklerin hepsinin kayıtları var. Bunlarla ilgili teyit yapıldıktan sonra gerekli girişimlerde bulunulacaktır."

Gündemin sıcak konularına değinen Kurtulmuş, doların düşeceğine inandığını söyledi. Avrupa Parlamentosu'nun kararına, 'Bizim için yok hükmündedir' yorumunu yaptı. Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in çok konuşulan tweetleri içinse, 'Bakanlar Kurulu'nda gündeme gelmedi, zaten Mehmet bey daha sonra attığı tweetlerle bu konuyu açıklığa kavuşturdu' dedi.

Kurtulmuş'un açıklamalarından çarpıcı satır başları;

"AB ZARARLI ÇIKAR"

-(AP'deki Türkiye için yapılan oylamada 'müzekarelerin dondurulması'na yönelik karar çıkması) Karar Avrupa'nın değerleriyle çelişiyor, vizyonsuz, çifte standartlı bir karardır, yok hükmündedir.

AP'nin aldığı kararı yok hükmünde sayıyoruz. Aşırı sağın yükselişinin göstergesidir. Bu karar sadece Türkiye için değil AB için de içe kapanmayı gösteriyor.

Gerginliğin tarafı AB içindeki siyaset çevreleri. Bu ilişkilerin olumsuz yöne kaymasını istemeyiz ama olumsuz yöne kayarsa AB zararlı çıkar.

Türkiye, Suriye'deki siyasi müzakerelerin yeniden başlatılması için elinden gelen desteği vermektedir. Ayrıca bu anlamda ilgili büyün taraflarla müzakereleri sürdürmeye devam ediyoruz.

"YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ"

-Fırat Kalkanı operasyondaki öncelikler devam etmektedir. 5 bin kilometrekarelik alanın DAEŞ'ten temizlenmesidir. Operasyon öncesi tarafları bilgilendiriyoruz. Türkiye ÖSO ile lojistik destek sürdürüyor. Musul bölgesinde IŞİD'e karşı başlatılan operasyonlar ortak bir anlayışla devam ediyor. Talafer ve Sincar'daki gelişmeleri yakından takip ediyoruz.

AB İLE GERİ KABUL ANLAŞMASI

-​Geri kabul anlaşmasına Türkiye şimdiye kadar bütünüyle uyuyor. Bu anlaşma eş zamanlı olarak yürütülmüştür. Türkiye bu konuda üzerine düşeni yaptı. Avrupa Vize serbestisini bir an önce işleme koymalıdır.

TUĞRUL TÜRKEŞ'İN BAHÇELİ HAKKINDAKİ AÇIKLAMALARI

-MHP ile resmi görüşmelere devam ediyoruz. Liderler son görüşmeyi yapıp noktayı koyacaklar ve teklif Meclis'e gidecektir. Kimsenin niyeti bizi ilgilendirmez.Siyaset somut bir adımdır. Bu öneli adım mutlaka millete sorulmalıdır.

-OHAL gerektiği kadar ilan edilecektir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler