HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kuzey Irak ile ilgili son dakika açıklama! Irak ordusu ile Peşmerge arasında çatışma mı çıkacak?

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Parlamentosu Başkan Yardımcısı Cafer İbrahim, bölgede Irak ordusu ile Peşmerge birlikleri arasında gerçekten askeri bir çatışma çıkmasını beklemediğini belirtti.

Kuzey Irak ile ilgili son dakika açıklama! Irak ordusu ile Peşmerge arasında çatışma mı çıkacak?

Sputnik’e konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İbrahim, “Askeri gerilim çok tehlikeli. Irak federal yönetimi tarafından bu konuda imalarda bulunuyor, bu tehditlerden kendileri sorumlu” ifadelerini kullandı.

"MÜTTEFİK OLAN İKİ GÜÇ ARASINDA ÇATIŞMA ÇIKMA İHTİMALİ YOK"

İbrahim, “Ben askeri çatışma beklemiyorum. Peşmerge güçleri çok disiplinli, Irak ordusu da öyle. Irak hükümeti karar verecek olursa, ben uluslararası toplumun zaten felaket durumunda olan bu bölgede ve güneyden bu bölgeye kadarki Irak’ın tümünde bir çatışmaya daha razı gelmesini beklemiyorum. Aslında müttefik olan bu iki güç arasında askeri bir çatışmanın çıkma ihtimali yok” diye konuştu.

"ABD’NİN REFERANDUM İLE İLGİLİ TUTUMU STRATEJİK HATA"

İbrahim, ABD’nin yapılan bağımsızlık referandumu ile ilgili tutumunun, Bağdat’taki yönetimin çıkarıyla örtüşen stratejik bir hata olduğunu söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’un, Washington’un referandum sonuçlarını tanımadığına yönelik açıklamalarını değerlendiren İbrahim, “Onlar zamanın uygun olarak seçilmediğinden ve bunun koalisyonun IŞİD ile mücadelesini zayıflatacak faktör olmasından çekiniyor. Ancak biz, birkaç mesajla IKBY’nin ilk başlarda IŞİD ile tek başına mücadele ettiğini ve uluslararası toplumun desteğiyle terörün belini kırdığını kendilerine kanıtladık” dedi ve şöyle devam etti:

“ABD’nin pozisyonunu, yönetimin yapmış olduğu bir stratejik hata daha olarak kabul ediyoruz, demokratik referandumu başka bir konu olan IŞİD’le mücadeleye bağlıyorlar. Bu, onların yaptığı ikinci tarihi hata, ABD’nin Irak’tan çıkma kararıyla komşu ülkelere, terör örgütlerine boş yer bırakması da bir önceki tarihi hatasıydı.”


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler