HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kuzey Irak referandumuyla ilgili son dakika gelişmesi! ABD'den açıklama geldi

Kuzey Irak referandumuyla ilgili ABD'den son dakika açıklaması geldi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada 'Irak'ın toprak bütünlüğünden yanayız' ifadeleri kullanıldı. Barzani, Birleşmiş Milletler (BM) ve ABD başta olmak üzere birçok ülkenin karşı çıktığı, Irak Federal Mahkemesince 'anayasaya aykırı' bulunan referandum kararından geri adım atmamıştı.

Kuzey Irak referandumuyla ilgili son dakika gelişmesi! ABD'den açıklama geldi

Kuzey Irak referandumuyla ilgili ABD'den son dakika açıklaması geldi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada 'Irak'ın toprak bütünlüğünden yanayız' ifadeleri kullanıldı.

KBY Başkanı Mesut Barzani, 7 Haziran'da siyasi partilerle bir araya geldikten sonra 25 Eylül'de Kerkük ve diğer tartışmalı bölgeleri de kapsayacak şekilde referandum yapacaklarını duyurmuştu.

BİRÇOK ÜLKE KARŞI ÇIKMIŞTI

Barzani, tüm uyarılara rağmen, Birleşmiş Milletler (BM) ve ABD başta olmak üzere birçok ülkenin karşı çıktığı, Irak Federal Mahkemesince "anayasaya aykırı" bulunan referandum kararından geri adım atmadı. Barzani'yi kanun dışı kararından vazgeçirmek için yoğun bir diplomasi trafiği yaşandı.

Erbil yönetimi, tartışmalı referandum gününe kadar merkezi hükümet, BM ve uluslararası toplumdan her seviyede gelen uyarıya kulak tıkadı.


En Çok Aranan Haberler