HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kuzey Irak'ta son dakika gelişmesi! Ateşkes anlaşması 'yanlışıkla' yapılmış

Kuzey Irak'ta son dakika gelişmesi! Irak ordusu ve Peşmerge ateşkes konusunda anlaştı haberlerine yalanlama geldi. ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay Ryan Dillon,'ateşkes gerçekleştirildiğine' dair yapılan açıklamanın yaptığı yanlışlıkla olduğunu söyledi.

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay Ryan Dillon, Irak ordusu ve Peşmerge arasında 'ateşkes gerçekleştirildiğine' dair yapılan açıklamanın yaptığı yanlışlıkla olduğunu söyledi.

Sözcü Dillon, Twitter hesabından yaptığı yazılı açıklamada, Rûdaw'a Irak güçleri ile Peşmerge arasında ateşkes sağlandığını 'yanlışlıkla' söylediğini ifade etti.

Dillon, taraflar arasında görüşmelerin devam ettiğini, henüz resmi bir ateşkes olmadığını ve uluslararası koalisyonun çatışmaların diyalogla çözülmesini desteklediğini kaydetti.

PEŞMERGE: NİHAİ ANLAŞMA YAPILMADI

Öte yandan Peşmerge komutan yardımcısı Kadir Hasan da, Irak ordusu ve Peşmergen'in kısa süreli ateşkes üzerinde uzlaştığını ancak henüz nihai anlaşma yapılmadığını söyledi.

Sputnik'e konuşan Hasan, "Bu sadece hazırlık. Geçici ateşkes sağlandı ancak bu kırılgan bir ateşkes. Geçici ateşkes konusunda uzlaştık ancak henüz nihai anlaşma yok" dedi.
ABD öncülüğündeki koalisyonun sözcüsü Albay Ryan Dillon, Irak ordusu ile Peşmerge'nin ateşkes konusunda anlaştığını duyurduktan sonra yeni bir açıklama yaparak bu açıklamayı yanlışlıkla yaptığını söylemişti.

Irak Başbakanı Haydar el İbadi, Irak'ın kuzeyindeki askeri operasyonları 24 saat süreyle durdurma kararı almıştı.


En Çok Aranan Haberler