HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kuzey İrlanda'da "eşcinsel sloganlı pasta" davası

Kuzey İrlanda'da bir pastahane, eşcinsel evlilik yanlısı sloganı, pastanın üzerine yazmayı reddettiği için aleyhinde açılan davayı kaybetti.

Belfast Mahkemesi'nde görülen davada yargıç Isobel Brownlie, pastahanenin pastayı yapmayı reddederek ayrımcılık yaptığını söyledi. Pastahanenin yaklaşık 500 sterlinlik tazminat ödemesi bekleniyor.

"Asher's Bakery" isimli pastahaneye geçen yıl giden Gareth Lee isimli kişi üzerinde "Eşcinsel evliliği destekleyin" ifadesi ile Susam Sokağı karakterleri olan Edi ve Büdü'nün bulunduğu bir pasta sipariş etmişti.

Pastayı yapmayı önce kabul eden pastahane, daha sonra "Bu konu inançlarımıza ve İncil'in bize öğrettiklerine terstir" açıklamasında bulunarak pastayı yapmayı reddetmişti.

Pastahanenin genel müdürü Daniel McArthur mahkemenin kararından dolayı büyük hayal kırıklığı yaşadıklarını ve kararı yüksek mahkemeye götüreceklerini söyledi.

Kuzey İrlanda, Birleşik Krallık'ta Katolik nüfusun yoğun olması nedeniyle eşcinsel evliliğin yasa dışı kabul edildiği tek yer olma özelliğini taşıyor. İrlanda'da ise bu hafta eşcinsel evlilikle ilgili referandum yapılması bekleniyor.

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler