HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kuzey Kore, ABD'li öğrenciyi serbest bıraktı

Kuzey Kore'de 15 yıl hapis cezasına çarptırılan ABD vatandaşı Otto Warmbier'in serbest bırakıldığı açıklanırken, bu gelişmenin Kim Jong-un'un 'sıkı dostu' NBA oyuncusu Dennis Rodman'ın ülkeyi ziyareti sırasında yaşanması dikkat çekti. Otto Warmbier'in ailesi, çocuklarının 1 yıla yakın bir süredir komada olduğunu söyledi. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Warmbier'in sağlık durumuna ilişkin yorum yapmayı reddetti.

Kuzey Kore, ABD'li öğrenciyi serbest bıraktı

23 yaşındaki Warmbier, geçtiğimiz yıl gittiği Kuzey Kore'de bir propaganda materyalini ülke dışına çıkarmaya çalışırken yakalanmış, Kuzey Kore mahkemesinde 15 yıl ağır işçilik cezasına çarptırılmıştı.

ABD'nin serbest bırakılması için uzun süredir girişimlerde bulunduğu Otto Warmbier bir yılı aşkın bir süredir cezasını çekiyordu. Warmbier'in serbest bırakılma kararını ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson duyurdu.

WARMBIER KOMADA İDDİASI

Öte yandan The Washington Post'a konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Otto Warmbier'in ailesi, çocuklarının 1 yıla yakın bir süredir komada olduğunu söyledi.

Warmbier'in son duruşmanın yapıldığı Nisan 2016'dan kısa bir süre sonra komaya girdiği ve Kuzey Kore'den koma halinde çıkartılarak, ABD'nin Japonya'daki bir üssüne aktarıldığı belirtildi. Konuyla ilgili konuşan baba Fred Warmbier, "Oğlumuz eve geliyor. Ona bir kaza geçirmiş gibi yaklaşacağız. Bu akşam oğlumuzu göreceğiz." ifadelerini kullandı.

Warmbier'in serbest bırakıldığına dair açıklamanın, NBA oyuncusu Dennis Rodman'ın Kuzey Kore'ye ziyaret gerçekleştirdiği gün yapılması dikkat çekti.


En Çok Aranan Haberler