HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kuzey Kore böyle rezil oldu!

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un arkasında ‘ABD’ye saldırı planının’ görüldüğü bir fotoğraf yayınlandı.

Kuzey Kore böyle rezil oldu!

Kuzey Kore , ABD ve Güney Kore ’yi bir kez daha tehdit ederken bu kez ilginç bir fotoğraf yayınladı.

Kurmaylarıyla toplanan Kim Jong-un’un arkasında, üzerinde “ABD Anakarasını Vurmayı Hedefleyen Stratejik Güç Planı” yazılı bir tablo görülüyor. NK News, tabloya Google Maps haritasını yansıtıp hedefteki ABD şehirlerini netleştirdi. Fotoğrafta görülen “plana” göre Kuzey Kore, uzun menzilli füzeleriyle ABD’de Hawaii, California, San Diego ve Washington DC gibi yerleri vurmayı düşünüyor. Haritada en ilginç hedef, ciddi bir askeri tesise ev sahipliği yapmayan Teksas’ın Austin kenti. Austinliler dün internette “Neden biz” diye şakalaştı. Gazeteci Paul Szoldra, “Austin ABD’nin stratejik barbekü rezervlerini barındırmaktadır. Bu yüzden hedeftir” diye espri yaptı.
Yayınlanan fotoğraflardan birinde Kim’in füzeyle vurmayı düşündüğü eyaletlerden olan California’da üretilen iMac marka bir bilgisayar kullanması dikkat çekerken, "vuracağı yerden bilgisayar alıyor" yorumlarına sebep oldu.
Uzmanlar ise “Kuzey Kore liderliği tehditlerinde ciddi olsa bu fotoğrafı yayınlamazdı. Amaçları, kendi kamuoylarına propaganda yapmak ve ABD’nin dikkatini çekip müzakere masasına oturtmak” değerlendirmesinde bulundu.
Öte yandan Rus ajansı RİA Novosti ise Kuzey Kore’nin “savaş durumuna” geçmediğini, uluslararası ajansların Korece’den hatalı çeviri yaptığını öne sürdü.
[Dünya haberler](https://www.mynet.com/dunya-haberler)


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler