HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kuzey Kore'de dev tatbikat! Halk kentleri boşalttı

İngiliz medyası, Kuzey Kore’de ‘savaşa hazırlık’ kapsamında olduğu tahmin edilen halkın tahliyesiyle ilgili büyük tatbikatın gerçekleştiğini ileri sürdü. Haberde, tatbikatın 1 hafta sürdüğü ama başkent Pyongyang’ın katılmadığı belirtildi.

Kuzey Kore'de dev tatbikat! Halk kentleri boşalttı

İngiliz basını, Kuzey Kore'de ABD'nin her an kendilerine saldıracaklarına yönelik bir inanç olduğunu yazdı.

Bazı kaynaklar ise tatbikatın bugün de devam ettiğini ifade etti.

Tatbikat kapsamında, ‘düşmanın hedeflerini aydınlatmama’ amacıyla gece saatlerinde elektriklerin kesildiği kaydedildi.

'KUZEY KORE, ABD NÜFUSUNUN YÜZDE 90'INI YOK EDEBİLİR'

Diğer yandan, ABD Kongresi için hazırlanan bir raporda, Kuzey Kore'nin muhtemel nükleer saldırısı sonucunda oluşacak elektromanyetik darbenin ABD nüfusunun yüzde 90'ını ölümüne yol açabileceği belirtildi.

Business Insider'in Kongre'ye sunulan rapora dayandırdığı haberine göre ABD toprakları üzerinde atmosfer dışında gerçekleşecek bir nükleer patlama, kıtanın tamamını etkileyebilir ve hava kaynaklı afetlere yol açabilir.

Raporda, "Kuzey Kore, tehdit yaratmak için kıtalararası balistik füzeye sahip olmak zorunda değil. Pyongyang, Güney Kutup Bölgesi'ne nükleer silah göndermek için füze taşıyıcılarını kullanabilir ve ardından bunu ABD topraklarının üzerinde patlatabilir. Bu, yüksek seviyeli elektromanyetik darbe oluşturacak. Bunun sonucunda da elektro-enerji sistemi belirsiz süreyle devre dışı kalacak ve bir yıl içinde ABD nüfusunun yüzde 90'ı hayatını kaybedecek" ifadelerine yer verildi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler