HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kuzey Kore'de yeni yıl kutlamaları yasaklandı

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ülkede yeni yıl kutlamalarını yasaklayarak, halkın İsa'yı unutup babaannesine tapınmasını istedi

Kuzey Kore'de yeni yıl kutlamaları yasaklandı

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, ülkede yeni yılın kutlanmasını yasakladı.

India Times'ın haberine göre, Kim, Kuzey Kore'de halkın İsa'yı unutup yerine babaannesine tapınması için yeni yıl kutlamalarına yasak getirdi.

Babannesi Kim Jong-Suk'un, Hristiyanların kutladığı Noel bayramı arefesinde doğduğunu hatırlatan Kim, halktan İsa'ya değil babaannesine tapınmasını istedi.

Japon karşıtı bir gerilla olan, komünist aktivist Kim Jong-Suk, "Devrimin Kutsal Annesi" olarak biliniyor.

KUZEY KORE'DEKİ BAZI YASAKLAR

Kuzey Kore'nin lideri Kim Jong-un yeni yasaklar uygulamaya başladı. Kuzey Kore'de genç lider Kim Jong-un ile aynı adı taşıyanlara isimlerini değiştirmeleri emredildi. Yeni doğan bebeklere soyadları ne olursa olsun Jong-un isminin verilmesi yasaklandı.

Kuzey Korelilerin ülke dışına seyahati yasak. Yurt dışına sadece devlet görevlileri, KİP yöneticileri, ülkeyi çeşitli yarışmalarda temsil eden takımlar çıkabiliyor. Görevleri bittikten sonra pasaportlar geri alınıyor.

Hakkında en az şey bilinen ülkelerden biri kabul edilen Kuzey Kore'nin genç lideri, dün ayrıca üst düzey yetkililerin yabancı sigara içmesini yasakladı.

Kuzey Kore'de erkek öğrencilere, saçlarını genç liderleri Kim Jong Un gibi kestirmelerinin şart koşulduğu öne sürüldü.

Ülkedeki tek parti Kore İşçi Partisi. KİP dışında başka bir partinin faaliyete geçmesi yasak. Bu yasağı çiğnemeye kalkanları ağırlaştırılmış hapis veya idam cezası bekliyor.

Yabancı gazetecilerin ülkeye girmesi yasak. Partiden izin çıkması koşuluyla gazeteciler kısa bir süre ülkeye girebilirler.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler