HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kuzey Kore'den 'Güneşin Günü'nde gövde gösterisi

Kuzey Kore kurucu lideri Kim İl-Sung’un doğumunun kutlandığı 15 Nisan ‘Güneşin Günü’ törenlerinde ilk defa balistik füzelerini gösterdi. Devlet Başkanı Kim Jong-Un en yakın yardımcılarından Choe Ryong-Hae de devlet televizyonundan yayınlanan konuşmasında ‘‘Topyekün bir savaşa, topyekün bir savaşla karşılık vermeye hazırız. Nükleer bir saldırıya, nükleer saldırıyla cevap veririz.’’ dedi.

Kuzey Kore - ABD - Çin arasında gerilim sürerken Pyongyang yönetimi Devlet Başkanı Kim Jong-un'un dedesi Kim Il-sung'un doğum günü olan ‘Güneş Günü'nü kutluyor. Kuzey Kore Ordusu'nun askeri geçidinde ilk kez denizaltı fırlatılmış balistik füzeleri sergilendi.

"TOPYEKÜN BİR SAVAŞA HAZIRIZ"

Kore Devlet Başkanı Kim Jong-Un’un da izlediği devlet televizyonundan yayınlanan kutlama törenlerinde ağır vasıtaların üzerlerine yerleştirilmiş balistik füzeler tören alanından geçiş yaptılar. Balistik füzelerin denizaltılardan fırlatılan tipte olduğu belirtildi.

Devlet Başkanı Kim Jong-Un en yakın yardımcılarından Choe Ryong-Hae de devlet televizyonunda ‘‘Topyekün bir savaşa, topyekün bir savaşla karşılık vermeye hazırız. Nükleer bir saldırıya, nükleer saldırıyla cevap veririz.’’ diye konuştu.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler