HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kuzey Kore'nin serbest bıraktığı ABD'li öğrenci hayatını kaybetti

Kuzey Kore tarafından bir buçuk yıl boyunca hapis tutulduktan sonra geçen hafta ülkesine koma halinde gönderilen Amerikalı üniversite öğrencisi Otto Warmbier’in kurtarılamadığı açıklandı. Cincinati’de yatırıldığı hastanede açıklama yapan doktorlar, 23 yaşındaki Warmbier’in Kuzey Kore’de “ağır beyin hasarı geçirdiğini” bildirmişti.

Kuzey Kore'de 17 ay hapis yatan ve koma halindeyken serbest bırakılan 23 yaşındaki ABD'li üniversite öğrencisi Otto Warmbier'in yaşamını yitirdiği bildirildi.

Warmbier'in ailesi, ET Cincinnati Tıp Merkezi Üniversitesinde yaptığı açıklamada, oğullarının Kuzey Kore'de korkunç işkenceler gördüğünü, bu sonucun kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Kuzey Kore'de 15 yıl ağır çalıştırılma ve hapis cezasına çarptırılan ABD'li Wambier, 17 aydan daha uzun süren mahkumiyet süresinin ardından 14 Haziran'da Ohio eyaletindeki evine koma halindeyken dönmüştü.

Eve gelmeden önce sağlık kontrolü yapılan Warmbier'e doktorlar ciddi beyin hasarı teşhisi koymuşlardı.

Kuzey Kore daha önce Wambier'in botulizm hastalığına yakalandığını belirtmiş, Wambier'in ailesi ise oğullarına uyku ilacı verildiğini ve bir daha uyanamadığı iddia etmişti.

Kuzey Kore, daha önce Warmbier'in 'insani nedenlerle' serbest bırakıldığını açıklamıştı.


En Çok Aranan Haberler