HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

KYB üst düzey yetkilisi: Türkiye gelip PKK'yı alsın!

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Politbüro Üyesi Sadi Ahmed Pire, "Türkiye büyük bir devlet, gelsinler PKK ile konuşsunlar ve Türkiye'ye geri götürsünler" dedi.

KYB üst düzey yetkilisi: Türkiye gelip PKK'yı alsın!

Pire, Rudaw'a verdiği röportajda Türkiye'nin Sincar'da (Şengal) PKK'nın bulunmasını eleştirdiğine yönelik soruya “Şengal Türkiye'nin sınırları değil. Orası sorunlu bölgedir, yarısı bizim yarısı da Irak Hükümeti'nin kontrolünde. Sanki Kandil'de PKK sorununu çözebildik de sıra Şengal'i çözmeye geldi! Onlar yılanın başını bizim elimizle tutmaya çalışıyor. Bizim kendi sorunlarımız var, Türkiye büyük bir devlet, gelsinler PKK ile konuşsunlar ve Türkiye'ye geri götürsünler" diye yanıt verdi.

"TÜRKİYE'DE KÜRT SORUNUNUN DEVAM ETMESİ BİZİ PSİKOLOJİK OLARAK ETKİLİYOR"

Rudaw Türkçe'de yer alan habere göre, "Onlar sürekli sınırlara saygıdan bahsediyorlar ama kendileri bizim sınırlarımıza saygı göstermiyor. Saddam Hüseyin döneminde Bamerne'de bir güç konuşlandırılmış. KYB ile KDP terörist değiller, şimdi yönetimdeler" diyen Pire, Türkiye'yi ülkenin durumdan dolayı eleştirdiklerini dile getirerek, “Türkiye'de Kürt sorununun devam etmesi bizi psikolojik olarak etkiliyor” ifadesini kullandı.

"Barzani'nin Tahran'ı ziyaret etmesi bu şüpheleri ortadan kaldıracak mı" sorusuna KYB üst düzey yetkilisi şu yanıtı verdi:

"Kesinlikle! Onlar Mesud Barzani'yi bekliyorlar, O’nun İran'a gitmesi iyi bir şey. Çünkü IŞİD'den sonra İran, Türkiye, Suudi Arabistan, ve Mısır başta olmak üzere bölgedeki ülkelerle ilişkilerimizin iyi olmasını istiyoruz. Kürtlerin gözardı edilmemesi için hepsinin kapısını çalmalıyız."

İşte Pire'nin diğer sorulara verdiği cevaplardan öne çıkanlar:

Türkiye ile ilişkileriniz nasıl?

"İlişkilerimiz var ancak ülkedeki iç durumdan dolayı eleştirilerimiz de var. Türkiye'yle iyi ilişkilerimizin olmasını önemsiyoruz çünkü Irak'la Türkiye'nin sınırı Kürdistan Bölgesi üzerindendir. Ancak Türkiye'de Kürt sorunun devam etmesi bizimi psikolojik olarak etkiliyor."

"TÜRKİYE ŞENGAL'DE PKK'NIN BULUNMASINI ELEŞTİRİYOR"

"Şengal Türkiye'nin sınırlarında değil. Orası sorunlu bölgedir, yarısı bizim yarısı da Irak Hükümeti'nin kontrolünde. Sanki Kandil'de PKK sorununu çözebildik de Şengal'i çözelim! Onlar yılanın başını bizim elimizle tutmaya çalışıyor. Türkiye bize zulmediyor ve gücü de var. Bunu kabul etmemeliyiz.

Bizim kendi sorunlarımız var, Türkiye büyük bir devlet, gelsinler PKK ile konuşsunlar ve Türkiye'ye geri götürsünler. Onlar sürekli sınırlara saygıdan bahsediyorlar ama kendileri bizim sınırlarımıza saygı göstermiyor. Saddam Hüseyin döneminde Bamerne'de bir güç konuşlandırılmış. KYB ile KDP terörist değiller, şimdi yönetimdeler.

Bizim Türkiye ile İran arasında düşmememiz lazım. İlişkileri dengeli kurmalıyız. Mam Celal (Celal Talabani) her zaman şunu derdi: Sınırlara bakmadan önce coğrafyaya bakmalıyız."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler