HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

KYB'den, PYD "kantonları" iddiası

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Politbüro Sorumlusu Mela Bahtiyar, Suriye'deki "kantonlar"ın uluslararası düzeyde tanındığını iddia etti.

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'nin, Afrin, Ayn el Arap (Kobani) ve Cizire'de kurduğunu öne sürdüğü 3 "kanton" adına Irak'ın Süleymaniye ilinde temsilcilik açıldı.

Açılış öncesi temsilcilik önünde gazetecilere açıklamada bulunan Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Politbüro Sorumlusu Mela Bahtiyar, Suriye'deki "kantonların" uluslararası düzeyde tanındığını ileri sürdü.

"Kanton yetkililerinin Fransa'da resmi bir şekilde karşılandığını" savunan Bahtiyar, kendilerinin de KYB olarak ilk günden beri "kantonlara" destek verdiklerini söyledi.

Ofisin açılışına Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) hükümetinden hiçbir resmi yetkilinin katılmadı.

Öte yandan, Suriye'deki kantonların sözde Süleymaniye Temsilcisi Fethullah Hüseyni, Rudaw TV'ye yaptığı açıklamada, "kanton" temsilciliğinin Erbil'de açılması için IKBY Başkanlığı ve hükümetiyle temasa geçtiklerini ancak cevap gelmeyince ofisi Süleymaniye'de açmak zorunda kaldıkları bilgisini verdi. Liderliğini Mesut Barzani'nin yaptığı Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile iyi ilişkiler kurmak istediklerini söyleyen Hüseyni, "Erbil'de temsilcilik açmak istiyoruz" dedi.

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler