HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Las Vegas'ta konsere silahlı saldırı! Saldırıyı IŞİD üstlendi

ABD'nin Las Vegas kentindeki müzik festivaline bir otelin 32'nci katından otomatik silahla saldırı düzenlendi. Olayda 59 kişi hayatını kaybederken 515 kişi de yaralandı. ABD basını saldırganın isminin Stephen Paddock olduğunu açıkladı. Saldırıyı IŞİD üstlendi. FBI ise saldırganın IŞİD bağının olmadığını açıkladı. ABD'de ulusal yas ilan edildi.

ABD'nin Las Vegas kenti, Route 91 Harvest isimli müzik festivali kapsamında düzenlenen bir konsere yapılan silahlı saldırıyla kana bulandı. 22 bin kişinin bulunduğu konser alanına, yakında bulunan bir otelin 32. katından ağır silahlarla ateş açıldı. 64 yaşındaki ABD'li Stephen Paddock'un gerçekleştirdiği saldırıda 58 kişi hayatını kaybetti, 515 kişi de yaralandı. Polis, Paddock'un saldırının ardından intihar ettiğini ve yanında 10'dan fazla uzun namlulu silah bulunduğunu açıkladı. Las Vegas'ta yaşanan katliam, bireysel silahlanmanın oldukça kolay olduğu ABD'de tarihin en kanlı silahlı saldırısı olarak kayıtlara geçti. Saldırı ABD'de bireylerin kolay bir şekilde silah edinmesini yeniden tartışmaya açtı.

4 GÜN ÖNCE KEŞİF YAPMIŞ

ABD tarihinin en ölümlü silahlı saldırısını gerçekleştiren Paddock'un, 28 Eylül Perşembe günü Las Vegas'taki otele yerleşip keşif yaptığı ortaya çıktı. Saldırıyı gerçekleştirdiği otele arabayla 1,5 saatlik mesafedeki Nevada Eyaletinin Mesquite bölgesinde oturduğu tespit edilen Paddock'un kardeşi Eric, "ailesinin Paddock'un eylemleri sonrasında şok ve şaşkın olduğunu ve olaydan önce böyle bir şey yapabileceğine daire hiçbir emare görmediklerini" söyledi.

Stephen Paddock

IŞİD ÜSTLENDİ, ABD DİKKATE ALMADI

Yetkililer terör örgütü IŞİD'in saldırıyı üstlenmesine ilişkin açıklamayı dikkate almadıklarını ancak saldırının IŞİD ile ilgisi olup olmadığı konusunun araştırıldığını belirttiler.

FBI ise daha sonra yaptığı açıklamada saldırganın IŞİD bağlantısı olmadığını açıkladı.

FBI yetkilisi şu anda saldırının hiç bir uluslararası terörist grup bağlantısı olmadığı sounucuna vardıklarını belirterek, saldırgan Paddock'un IŞİD bağlantılı olduğu iddiasını reddetti. FBI yetkilisi, soruşturmanın çok derin ve detaylı yapılacağını ifade etti.

ABD BAŞKANI TRUMP: KÖTÜLÜK İNSANLIĞI YENEMEYECEK

ABD Başkanı Donald Trump, Las Vegas'ta 50 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Trump, saldırıyı kınayarak, "Amerikalılar bugün keder, şok ve üzüntüyle birleştiler. Sizin için dua ediyoruz. Cevapları kolayca bulmak kolay değil, en karanlık alan tek bir ışıkla aydınlatılabilir. Tanrı'dan bu karanlık dönem boyunca sizi görmelerini istiyoruz. Birliğimiz kötülüklerden parçalanamaz, bağlarımız şiddetle kırılamaz. Olay yerine ilk gelen ve müdahale eden ekiplere teşekkür ediyorum. Yaralıların iyileşmesi için dua ediyoruz. Kayıplarımızın sonrasında bayrağımızın yarıya indirilmesi emrini verdim. Çarşamba günü de burada kurbanların aileleriyle, olaya ilk müdahale edenlerle bir araya geleceğiz. Kötülük insanlığı hiçbir şekilde yenemeyecek " dedi. ABD'de saldırı nedeniyle ulusal yas ilan edildi.

ÇAVUŞOĞLU: ABD YÖNETİMİNİN VE HALKININ ACISINI PAYLAŞIYORUZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "ABD'nin Las Vegas kentinde meydana gelen menfur saldırıyı kınıyor, ABD Yönetiminin ve halkının acısını paylaşıyoruz" ifadelerini kulllandı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: TÜRK VATANDAŞI OLUP OLMADIĞINI ARAŞTIRIYORUZ

Dışişleri Bakanlığı da saldırıyla ilgili açıklama yayınladı. Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında "Olayla ilgili gelişmeler tarafımızdan izlenmekte; ölü ve yaralılar arasında vatandaşlarımız olup olmadığı Los Angeles Başkonsolosluğumuzca yerel güvenlik makamları ve hastaneler nezdinde araştırılmaktadır" denildi.

İŞTE ABD TARİHİNİN EN KANLI DOKUZ SİLAHLI SALDIRISI

2 Ekim 2017, 50 ÖLÜ: 64 yaşındaki Stephen Paddock, Las Vegas'taki konser alanını taradı. Saldırıda 50 kişi hayatını kaybetti, 406 kişi yaralandı.

12 Haziran 2016, 49 ÖLÜ: 29 yaşındaki Omer Saddık Mateen, Pulse isimli gece kulübüne girerek içerideki insanlara ateş açtı. Saldırıda 49 kişi öldü, 50'den fazla kişi yaralandı. Saldırgan olay yerinde öldürüldü.

16 Nisan 2016, 32 ÖLÜ: 23 yaşındaki Seung-Hui Cho, Virginia Teknik Üniversitesi'nin Blacksburg kampüsündeki iki farklı noktada insanların üzerine ateş açtı. Saldırıda 32 kişi öldü, bilinmeyen sayıda insan yaralandı. Saldırgan sonrasında intihar etti.

14 Aralık 2012, 27 ÖLÜ: 20 yaşındaki Adam Lanza, Connecticut'ta bulunan Sandy Hook İlkokulu'nda yaşları 6 ile 8 arasında değişen 20 çocuğu ve 6 görevliyi öldürdükten sonra silahı kendisine doğrulttu. Polis daha sonra Lanza'nın annesini de öldürülmüş halde buldu.

16 Ekim 1991, 23 ÖLÜ: 35 yaşındaki George Hennard, Teksas, Killeen'de bulunan Luby's Kafeterya'nın duvarını aracıyla yıkarak içeri girdi. Araçta çıkan Hennard, insanlara ateş açarak 23 kişiyi öldürdü ve ardından intihar etti.

18 Haziran, 1984, 21 ÖLÜ: 41 yaşındaki James Huberty, California'da bulunan bir restorana girerek uzun namlulu silahıyla ateş açtı. Huberty içinde çocukların da bulunduğu 21 kişiyi öldürdü. Keskin nişancı polis Huberty'i çatışma başladıktan 1 saat sonra öldürebildi.

1 Ağustos 1966, 18 ÖLÜ: Annesi ve karısını öldüren eski ABD denizcisi Joseph Whitman, Teksas Üniversitesi kulesine çıkarak insanların üzerine ateş açtı. Saldırıda 16 kişi öldü ve 30 kişi yaralandı. Saldırgan polis tarafından öldürüldü.

2 Aralık 2015, 14 ÖLÜ: Syed Rizwan Farook isimli Tashfeen Malik evli çift, San Bernardino'daki işçi toplantısına ateş açtı. Saldırıda 14 kişi öldü.

20 Ağustos 1986, 14 ÖLÜ: Oklahoma, Edmond'da yaşanan silahlı saldırıda yarı zamanlı postacı Patrick Henry, yanındaki 3 silahla 10 dakika içerisinde 14 posta görevlisini öldürdü ve sonrasında intihar etti.


En Çok Aranan Haberler