HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Lavrov: Suriye krizi Esad'sız çözülemez

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye'deki krizin ülkenin Devlet Başkanı Beşar Esad olmadan barışçıl bir biçimde çözülemeyeceğini öne sürdü.

MOSKOVA(ANKA) - Lavrov, ''Paris saldırıları ardından Batılı ülkelerin asıl yapması gerekenin Esad'ı devirmek değil IŞİD'le mücadele etmek olduğunu" söyledi.

Radio Rossii radyosuna mülakat veren Lavrov, Suriye'deki son duruma ilişkin bir soru üzerine ''Batılı meslektaşlarımız ve diğer bazılarının, halkın ayaklanıp Esad'ı devireceği yönündeki tahminleri gerçekleşmedi. Bunun da sadece bir anlamı var: Esad, Suriye halkının önemli bir bölümünün çıkarlarını yansıtıyor. Bu nedenle Esad'ın katılımı olmadan barışçıl bir çözüm bulmak mümkün değil" şeklinde konuştu.

''Paris saldırıları ardından Batılı ülkeler asıl yapılması gerekenin Esad'ı devirmek değil IŞİD'le mücadele etmek olduğunu anlamaya başladı'' diyen Lavrov, Sputnik'in aktardığı demecinde '''Esad devrilince IŞİD de sakinleşir' mantığı giderek kayboluyor. Zira IŞİD, Suriye'de neler olup bittiğinden ve kimin Esad'a nasıl yaklaştığından tamamen bağımsız bir biçimde 'hilafet' kurma hedefine ulaşmaya çalışıyor'' ifadelerini de kullandı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler