HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Le Pen'den AB karşıtı İngiliz partiye işbirliği teklifi

Fransız Milliyetçi Cephe Partisi, İngiltere’nin Avrupa Birliği karşıtı UKIP ile birlikte çalışmaya hazır olduğunu söyledi.

Le Pen'den AB karşıtı İngiliz partiye işbirliği teklifi

Fransa'daki aşırı sağcı Milliyetçi Cephe Partisi, İngiltere'de Avrupa Birliği karşıtı Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi (UKIP) birlikte çalışmaya hazır olduğunu söyledi.

BBC'nin sorularını yanıtlayan Milliyetçi Cephe'nin lideri Marine Le Pen, UKIP lideri Nigel Farage ile politikalarının "çok benzer” olduğunu ifade etti ve "UKIP ile gönül rahatlığıyla çalışabiliriz” dedi.

UKIP ise, herhangi bir işbirliği ile ilgilenmediklerini belirtti. Yapılan resmi açıklamada gerekçe, Le Pen'in partisinin "ayrımcı ve Yahudi düşmanı söylemleri” olarak belirtildi.

Salı günü, UKIP Lideri Farage, Fransız AB karşıtı "Ayağa Kalk Cumhuriyet” hareketinin Paris mitingine katılmış ve açık desteğini göstermişti.

"AB karşıtları artıyor"Le Pen, BBC'ye verdiği röportajda, iki parti arasında taktiksel ve stratejik farklılıklar olsa da, açık benzerliklerin daha fazla olduğunu söylemişti.

Marine Le Pen'e göre, özellikle Avrupa'ya gelen göç konusunda iki partinin tutumları örtüşüyor.

Giderek daha fazla Avrupalının AB'ye karşı negatif bir yaklaşım içine girdiğini söyleyen Le Pen, "İnsanlar Avrupa Birliği ile, ekonomik yıkım, kimlik erozyonu ve sınırların yok oluşunun gerçekleştiğini düşünüyor” dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler