HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Libya açıklarında Türk gemisine düzenlenen saldırı

Libya'da Trablus merkezli Milli Genel Kongre (MGK), Türk şirketine ait Cook Adaları bandıralı "Tuna-1" isimli kuru yük gemisine düzenlenen saldırıyı kınadı.

TRABLUS (AA) -MGK'dan yapılan açıklamada, saldırının "Libya devlet otoritesinden çıktığını ilan eden Temsilciler Meclisi'nin desteklediği ve darbeci Hafter öncülüğündeki grup tarafından düzenlendiği" belirtildi.

Açıklamada, olayın bir denizcinin ölümü, diğerinin de yaralanmasıyla sonuçlandığına dikkat çekilerek, "Bu saldırı, Libya Ceza Kanunu'na göre bir suç olmanın yanı sıra uluslararası hukuk ilkelerinin ve uluslararası sözleşmelerin çiğnenmesi anlamına gelir" ifadesine yer verildi.

Açıklamada ayrıca Başsavcılığa, Türkiye ile işbirliği içerisinde saldırıya karışanların yakalanarak adalete teslim edilmesi için en kısa sürede gerekeni yapması çağrısında bulunuldu.

BM Libya Misyonu (UNSMIL) da Libya açıklarında Türk yük gemisine yapılan saldırıyı kınayarak, olayın nedenine ilişkin derinlemesine soruşturma yürütülmesini talep etmişti.

Dün akşam Libya'nın Tobruk limanına giderken ağır silah saldırısına maruz kalan Türk kuru yük gemisi, bölgeden uzaklaşmaya çalışırken iki ayrı hava saldırısının hedefi olmuş, geminin 3. kaptanının öldüğü, mürettebattan yaralananların bulunduğu açıklanmıştı. Saldırıyı, Tobruk hükümetine bağlı Hava Kuvvetleri Komutanlığı üstlenmişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler