HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Libya açıklarında yüzlerce göçmen taşıyan gemi battı'

Libya açıklarında yüzlerce göçmeni taşıyan bir geminin alabora olduğu bildiriliyor. ABD'li haber ajansı Associated Press, İrlanda donanmasının denizde 150'ye yakın kişinin kurtarılmayı beklediği açıklamasını aktarıyor.

'Libya açıklarında yüzlerce göçmen taşıyan gemi battı'

Libya açıklarında yaklaşık 700 kaçak göçmeni taşıyan bir geminin alabora olduğu bildiriliyor. ABD'li haber ajansı Associated Press, İrlanda donanmasının denizde 150'ye yakın kişinin kurtarılmayı beklediği açıklamasını aktarıyor.

İtalya ve İrlanda donanmalarına ait gemilerin, Afrikalı göçmenleri taşıyan tekneden denize düşen insanları kurtarmaya çalıştığı belirtildi.

HEPSİ AYNI TARAFTA TOPLANMIŞ

İtalyan sahil güvenlik yetkililerinin açıklamasına göre, Libya'nın 15 deniz mili açıklarında sıkıntı yaşayan tekneden imdat çağrısı yapıldı. Bu çağrıya, Sicilya Adası'ndaki Katanya kentindeki sahil güvenlik ekiplerince yanıt verildi.

"Dignity One" ve "Le Niam" adlı donanma gemileri bölgeye gitti. Ancak teknedeki tüm göçmenlerin aynı aynı anda bir tarafa toplanmasından ötürü tekne alabora oldu.

Avrupa Birliği'nden yapılan açıklamalarda bu yıl Akdeniz'i geçip Avrupa'ya gelmeye çalışan 2 binin üzerinde göçmenin hayatını kaybettiği belirtilmişti.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler