HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Libya'da 50 Mısırlı şoför alıkonuldu

Libya'nın doğu kentlerinden Ecdebiye yakınlarında Mısır vatandaşı 50 şoförün silahlı milisler tarafından alıkonulduğu bildirildi.

Libya -Ecdebiye İl Emniyet Müdürü Mustafa Bofcera, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kente 30 kilometre uzaklıkta, Mısırlı şoförlere ait araçların El-Beyzan semtinin giriş kapısında durdurulduğunu, silahlı milisler tarafından araçların ve şoförlerin evraklarına el konulduğunu ifade etti.

Libya'nın Tobruk şehrinde yaşayanların Mısır tarafına geçmelerinde zorluk çıkaran gümrük memurlarının eylemine tepki olarak bölgedeki silahlı grupların böyle bir eylem yaptıklarını belirten Bofcera, Mısır yetkilileri ile görüştüklerini, askerleri sınır bölgesinden uzak tutmalarını ve sınır kapısının kapatılmasını istediklerini, araçların ve şoförlerin kurtarılması için çalışma başlattıklarını bildirdi.

Libya ile Mısır arasındaki Tobruk Gümrük Müdürü Albay Muhammed el-Hubuni ise pazartesiden perşembeye kadar Mısır tarafından gelen 3 bin kişinin Libya'ya geçişine izin verildiğini, Mısır gümrük yetkililerinin ise aynı zaman içinde 150 Libya vatandaşının Mısır'a geçişine izin verdiklerini belirtti.

Mısır ve Libya devletleri arasındaki antlaşmaya göre sınır bölgesinde yaşayan kişiler ülkelere vizesiz giriş yapabiliyor. Ancak Mısır tarafının son zamanlarda Libya vatandaşlarına zorluk çıkardığı kaydedildi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler