HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Libya'da askeri üsten 35 ceset çıkarıldı

Libya'nın Bingazi kentindeki özel kuvvetlere ait olan fakat İslamcı militanlar tarafından ele geçirilen üsten 35 ceset çıkarıldı. Cesetlerin büyük kısmının militanlar tarafından öldürülen askerlere ait olduğu belirtiliyor.

Libya'da askeri üsten 35 ceset çıkarıldı

Libya'nın Bingazi kentindeki özel kuvvetlere ait olan fakat İslamcı militanlar tarafından ele geçirilen üsten 35 ceset çıkartıldı.

Cesetlerin büyük kısmının militanlar tarafından öldürülen askerlere ait olduğu belirtiliyor.

Libya Kızılay sözcüsü Muhammed el Mistari AFP haber ajansına yaptığı açıklamada üste ulaşılamayan daha çok ceset olduğunu söyledi.

Reuters haber ajansı ise Bingazi'deki üstün düşmesinden beri en az 75 kişinin cesedine ulaşıldığını belirtti.

2011 yılında Muammer Kaddafi'nin devrilmesinden bu yana en ciddi çatışmalara sahne olan Libya'da radikal İslamcı militanlar ülkede önemli bir bölümün kontrolünü ele geçirmiş durumda.

Libya'da geçen ay seçilen yeni Meclis bu hafta içinde olağanüstü bir toplantı yapması bekleniyor.

Toplantının önümüzdeki hafta başında Bingazi'de yapılması planlanıyordu. Fakat Bingazi'de çatışmaların şiddetlenmesi sonrasında meclisin Bingazi'ye 200 kilometre uzaklıktaki Tobruk'ta toplanması bekleniyor.

Libya'daki istikrarsızlıktan ötürü İngiltere, Almanya ve ABD gibi ülkeler vatandaşlarının ülkeyi terk etmesi çağrısında bulundu. Türkiye dâhil bazı ülkeler ise vatandaşlarının tahliyesi dışında Libya'daki büyükelçiliklerini kapatma kararı aldı.

Geçici ateşkes

Libya'da askeri birlikler ve radikal İslamcı militanlar arasındaki çatışmalarda, Trablus'taki büyük bir petrol deposu roketle vurulmuş ve deposunda yangın çıkmıştı.

Çarşamba günü militanların yangının kontrol altına alınasıya kadar ateşkes ilan ettiği duyurulmuştu.

Libya'da uzun süredir Tuğgeneral Halife Hafter'e bağlı gruplarla, İslamcı güçler arasındaki çatışmalar sürüyor.

Hafter'e bağlı savaşçılar kendilerine "Libya Ulusal Ordusu" adını veriyor ve bazı ordu birliklerinin de desteğini alıyor.

Kaddafi ordusundan ayrılan Hafter, 2011 yılındaki ayaklanma sırasında muhalif güçlerin komutanı olarak Libya siyasetinde ön plana çıktı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler