HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Libya'da DAEŞ ile mücadele

Libya'daki geçici Tobruk hükümeti, Arap Birliği'nin terör örgütü DAEŞ'e karşı mücadele için "stratejik ve askeri destek" çağrısında bulunmasını memnuniyetle karşıladığını duyurdu.

BİNGAZİ (AA) - Yapılan yazılı açıklamada, Tobruk hükümetinin, Libya Temsilciler Meclisi'nin temsil ettiği meşruiyete ve ondan doğan geçici hükümete desteğinden dolayı Arap ülkelerine karşı minnettarlık duyulduğu kaydedildi.

Açıklamada, Arap Birliği'nin DAEŞ'e karşı mücadele için "stratejik ve askeri destek" çağrısının Libya halkının beklentilerine cevap olarak kabul edildiği aktarıldı.

Tobruk hükümetinin talebi üzerine Ürdün başkanlığında daimi temsilciler düzeyinde Mısır'ın başkenti Kahire'deki merkezinde olağanüstü olarak toplanarak, Tobruk yönetiminin, terör örgütü DAEŞ'e karşı ortak askeri müdahale talebini görüşen Arap Birliği, DAEŞ'e karşı "stratejik ve askeri destek" çağrısında bulunmakla yetinmişti.

Toplantı sonunda yayımlanan bildiride ise "Libya'nın egemenliğine saygı duyulması, barışın sağlanması ve toprak bütünlüğünün korunmasının gerekliliğine” vurgu yapılmıştı. Bildiride, "Ülkede şiddetin sona ermesi ve istikrarın sağlanması için Suhayrat şehrinde BM Genel Sekreterliği gözetiminde yapılan siyasi diyaloğa önem verilmelidir. Libya teröre karşı mücadelesinde stratejik ve askeri olarak desteklenmelidir" denilmişti.

Tobruk Hükümeti Başbakanlığı'ndan geçen cumartesi günü yapılan açıklamada, Arap ülkelerinin Sirte kentinde DAEŞ mevzilerine hava operasyonu düzenlemesi çağrısında bulunulmuştu.

Siyasi istikrarın sağlanamadığı Libya'da bir süredir, Trablus ve Tobruk merkezli iki hükümet bulunuyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler