HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Libya'da Maatik hükümeti güvenoyu aldı

Libya'da, Başbakan Ahmed Maatik tarafından kurulan yeni hükümetin, başkent Trablus'taki Veliaht Sarayı'nda yapılan oylamada meclisin güvenoyunu aldığı bildirildi.

Libya geçici meclisi Milli Genel Kongre (MGK) Milletvekili Ömer Buşah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Maatik'in kabinesi oturuma katılan 93 milletvekilinden 83'ünün evet oyunu aldı" dedi. Milletvekili Emine Matir de aday olmadığı için Eğitim, Savunma, Dışişleri ve Planlama bakanlıklarının boş bırakılarak oylamalarının ertelendiğini belirtti.Güven oylamasının yapıldığı sırada bölgede sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı, asker, polis ve zırhlı araçların hazır bekletildiği kaydedildi.

"Askeri darbe" karşıtı gösteri düzenleme çağrısı

Öte yandan, Misrata Yerel Meclisi, bölge sakinlerine Bingazi'deki devrimci gruplara karşı "onur savaşı" başlattığını duyuran emekli Tuğgeneral Halife Hafter'in operasyonlarına işaret ederek, "askeri darbe" karşıtı gösteri düzenleme çağrısında bulundu.Meclisten yapılan yazılı açıklamada, "Libya'da meşruiyete saldırı ve devletin askerleştirilmesi gibi olaylar nedeniyle, Muammer Kaddafi yönetimine son veren 17 Şubat 2011 devrimi düşmanlarıyla mücadele ve devrimcilere destek amacıyla Misrata sakinlerini yarın gösteri düzenlemeye çağırıyoruz" ifadesi kullanıldı. Libya'da emekli Tuğgeneral Hafter, cuma günü Bingazi'deki devrimci birlikleri "tekfircilik ve aşırıcılıkla" suçlayarak, bu gruplara karşı "onur savaşı" başlattığını duyurmuştu.

Haftar'e bağlı birlikler ile orduya bağlı Ra'fallah es-Sehati Taburu arasında çıkan çatışmalarda çok sayıda kişi ölmüş, onlarca kişi yaralanmıştı.Tobruk'taki hava, kara ve deniz güçleri, Hava Kuvvetleri Komutanı Yarbay Cuma el-Abani, Özel Kuvvetler Komutanı Albay Venis Buhamade, Ömer el-Muhtar Taburu, Tobruk Ulusal Güvenlik Müdürlüğü, eski Başbakan Ali Zeydan, Bingazi Havaalanı'nın güvenliğini sağlamakla görevli güvenlik güçleri ile Bingazi Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polisler de Hafter liderliğindeki gruplara katıldığını açıklamıştı. (AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler