HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Libya'da ordu ile İslamcı milisler arasında çatışma

Libya'nın doğusundaki Bingazi kentinde ordu ile Ensar el-Şeria İslamcı milisleri arasında meydana gelen çatışmalarda en az üç kişinin öldüğü bildirildi.

Libya'da ordu ile İslamcı milisler arasında çatışma

Sabahın erken saatlerinden beri silah seslerinin iştildiği kentin bir bölümünde dumanların yükseldiği de görüldü.

Hem orduda hem de 2012'de Amerikan elçisi Christopher Stevens'ı öldürdüğü sanılan İslamcı grupta kayıplar olduğu bildirildi.

Hükümet Libya'nın bazı bölgelerinde milisleri denetim altına almakta zorlanıyor.

Kentin farklı bölgelerinde çatışmaların kesintili olarak saatlerdir devam ettiği, kent sakinlerinin evlerinden çıkmadığı ve okulların kapalı olduğu bildiriliyor.

Jala hastanesinde bir kayağın verdiği bilgiye göre üç askerin öldüğü, 10'unun da yaralandığı ifade ediliyor.

Milislerle protestocular arasındaki ölümcül çatışmaların ardından on gün önce Başbakan Ali Zeydan tüm milislere başkent Trablus'u terk etme çağrısı yapmıştı.

Geçici hükümet, 2011'de Albay Muammer Kaddafi'yi deviren ayaklanmaya katılan milislere, yıl sonuna kadar orduya katılma ya da dağılma seçeneğini sundu.

Bingazi isyanın başladığı ve 11 Eylül 2012'de Amerikan elçiliğinde elçi ile birlikte üç kişinin öldürüldüğü kent olarak Libya'nın en istikrarsız bölgelerinden biri.

Dış İslamcı gruplarla bağlantılı olduğuna inanılan Ensar el-Şeria Libya'nın doğusunda düzenlenen birçok saldırıdan sorumlu tutuluyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler