HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Libya’da silahlı gruplar arasında yeni çatışma

Libya'nın başkenti Trablus'ta dün milisler ve yerel sakinler arasında yaşan çatışmadan sonra bugün de Tajoura şehrinde yeni çatışmalar yaşandığı bildirildi.

Libya Başbakanı Ali Zeidan, çatışmalar üzerine bugün yaptığı açıklamada, silahlı grupları Trablus'u terk etmeye çağırdı. Libya hükümeti ve zayıf güvenlik güçleri, devrik lider Muammer Kaddafi'yi devirmeye yardım eden silahlı grupları kontrol etmekte zorlanıyor.

Trablus'ta dün yaşanan çatışma, Misrata'dan olan milislerin gösteri yapan yerel halka ateş açması ile başladı. Yerel sakinler, milislerin Trablus'u terk etmesi isteği ile karargahlarına yürüyüş düzenlemişti.

Trablus Sağlık Bakanlığı, dün başkentin diğer bölgelerine de sıçrayan çatışmada 42 kişinin öldüğünü açıkladı.

Bu arada Libya Başbakanı Ali Zeidan, yaptığı konuşmada, silahlı güçlerin Trablus'u terk etmesini istedi. Zeidan, "Silahlı grupları Trablus'a girmemeye çağırıyorum. Bunun olumsuz ve felaket sonuçları olabilir.” dedi.

Misrata milislerinin halen Trablus'taki havaalanında bulunduğu ve güvenlik güçleri ile yerel halkın da onlara karşı mevzi aldığı ifade ediliyor.

Öte yandan başkentin doğusundaki Tajoura'da karşıt silahlı gruplar arasında çatışma yaşandığı aktarıldı. Çatışmanın, Misrata milislerinin Trablus'a girmesini engellemek için kontrol noktaları kurma çalışmaları sırasında yaşandığı kaydedildi.

Yetkililer, Tajoura'daki çatışmada yaralananlar olduğunu açıklarken, henüz net bilgiler verilmedi. CİHAN

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler