HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Libya'da vahşet!

Libya'da süren iç savaşta korkunç manzaralar yaşanıyor. Üç kişinin infaz görüntüleri şoke etti.

Libya'da Hafter güçlerine mensup Kerame Operasyonundan Mahmut El Verfeli isimli yüzbaşı, yüzleri duvara dönük elleri arkalarından bağlı üç kişiyi makineli tüfekle başlarına ateş ederek öldürdü.

İNCELEME BAŞLATILDI

Görüntüler, youtube dahil sosyal medyada yayınlanınca, olay Libya'da nefretle karşılandı. Yetkililer bu olayın incelenmesi talebinde bulundu.

Milli İnsan hakları komisyonu, bu olayı kınayarak, DEAŞ'ın uygulamalarına benzediğini, böyle bir infazın kanunda yeri olmadığını kaydettiler.

ÜLKEDE İÇ SAVAŞ DEVAM EDİYOR

Ülkedeki çatışmaları sona erdirmek için Birleşmiş Milletler öncülüğünde başlatılan barış görüşmeleri sonucu Trablus ve Tobruk merkezli iki hükümet, 17 Aralık 2015'te Fas'ın Suheyrat kentinde Libya Siyasi Anlaşması'nı imzalamıştı.

Anlaşma gereğince Fayiz Sirac önderliğinde kurulan Ulusal Mutabakat Hükümeti, Tobruk Meclisi tarafından veto edilmiş ve güvenoyu alamamıştı. Sirac, dokuz kez yapılan güvenoyu görüşmelerinin ardından, 15 Nisan'da, hükümetin başkent Trablus'ta çalışmalarına başladığını bildirmişti. Bunun ardından da ülkede iç savaş başlamıştı.


En Çok Aranan Haberler