HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Libya'daki çatışmalar

Libya'nın Bingazi kentinde yeniden başlayan çatışmalarda 1 kişinin öldüğü, 8 kişinin yaralandığı bildirildi.

BİNGAZİ (AA) - Saika Tugaylarında görevli subay Ferec Milad, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Libya ordusuna bağlı Saika Tugayları ve Ensaru'ş Şeria örgütüne bağlı "Bingazi Devrimciler Şurası" birlikleri arasında çıkan çatışmalarda, 1 kişinin öldüğünü, 3'ü asker 8 kişinin yaralandığını söyledi.

Öte yandan, Uluslararası Trablus Havalimanı yakınındaki silahlı gruplara ait askeri noktaları hedef alan saldırıların "yabancı uçaklar" tarafından düzenlendiği iddia edildi.

Libya Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Silahlı gruplara ait mevzileri hedef alan saldırıda güdümlü bomba kullanıldığı ortaya çıktı. Bu tür bomba Libya'da yok, Libya uçakları bunu kullanma gücüne sahip değil. Saldırı, yabancı uçaklar tarafından gerçekleştirildi" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, uçakların doğu bölgesindeki havaalanlarından kalkma ihtimalinin olmadığı, bu havaalanlarının gece kullanıma elverişli olmadığı ve yakıt ikmalinin yapılamadığı kaydedildi.

Bu arada, Birleşmiş Milletler (BM) Libya Destek Misyonu Başkanı ve BM Genel Sekreteri Libya Özel Temsilcisi Tarık Mıtri de BM, İtalya ve Fransa'nın hava saldırılarına katıldıkları yönündeki iddiayı yalanladı.

Libya'da Uluslararası Trablus Havalimanı yakınında bulunan silahlı gruplara ait askeri noktalara düzenlenen saldırılarda 4 kişinin öldüğü bildirilmiş, söz konusu uçakların nereden kalktığına dair bilgiye ulaşılamadığı ifade edilmişti. Geçen mayıs ayında darbe girişiminde bulunan General Halife Hafter'e bağlı birlikler ise söz konusu saldırıyı üstlenmişti.

Libya Devrimci Operasyonlar Odası öncülüğünde "Fecr-i Libya Kuvvetleri" adı altında birleşen Trablus ve Misrata merkezli devrimci gruplar, Hafter öncülüğündeki Zintan merkezli El-Ka'ka ve Es-Savaik grupları ile çatışıyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler