HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Libya'dan korkutan son dakika haber: Türk gemisi battı!

Libya açıklarında, Türk kargo gemisinin battığı belirtildi. Son dakika habere göre, 6 kişi kurtarıldı, 7 kişi ise aranıyor.

Akdeniz'den gelen son dakika acı habere göre, bir Türk kargo gemisinin Libya açıklarında battı. Gemiden 6 kişinin kurtarıldı, 7 kişi ise kayıp.

MERMER TUZU YÜKLÜ GEMİ MİSRATA'DA BATTI

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan gelen son bilgilere göre, mermer tuzu yüklü 'Tınaztepe S' isimli gemi Libya Misrata açıklarında battı. 80 metre boyundaki gemide 13 mürettebat bulunduğu belirtildi. Mürettebattan kurtarılan 6 kişi tedavi altına alındı, 7 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

"ŞİDDETLİ FIRTINA NEDENİYLE BATTI"

Geminin işletmeci kuruluşu ise yaptığı yazılı açıklamada, Libya yetkilileri tarafından bildirilen kayıp ve kurtarılan denizci sayısını doğruladı.

Batu Denizcilik’in açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "M/V Tınaztepe-S isimli Türk bayraklı gemimiz, Marmara adasından almış olduğu 3,120 ton mermer mıcırı yüküyle bugün sabah Türkiye saatiyle 08:00’de Misurata limanı demir sahasına ulaşmıştır. Şiddetli fırtına sebebiyle bugün saat 11:51’de geminin battığı bilgisine ulaşılmıştır. Şirket temsilcimizi olay yerine göndermeye çalışıyoruz. Vize sorunu çıkmazsa yarın Libya’da olacaktır. Kurtulan personelimizin tamamının sağlık durumu yerinde olduğu bilgisine ulaştık. Umut ediyoruz ki kayıp olan personelimize de bir an önce ulaşırız."

"HAVA KÖTÜ, DALGALAR YÜKSEK..."

AFP, Türk kuru yük gemisinin batmasıyla ilgili açıklamayı Libya Donanma Sözcüsü General Eyüp Kasım'ın yaptığını duyurdu. Olayın Misrata limanının birkaç kilometre uzağında yaşandığı iddia edildi. General Kasım, geminin kötü hava koşulları ve eski olması nedeniyle battığını belirtti. Kasım, "Yedi personeli arama çalışmaları sürüyor. Ancak deniz çok hırçın ve dalgalar yüksek" diye konuştu.

SON 24 SAATTE NELER YAŞANDI?


En Çok Aranan Haberler