HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Libyalı terör şüphelisi ABD'deki duruşması öncesi öldü

El Kaide'nin liderlerinden olduğu iddia edilen Libyalı Ebu Enes el-Libi, 1998 yılında iki Afrika ülkesinde ABD büyükelçiliklerine yönelik düzenlenen saldırılarla ilgili ABD'de yargılandığı davada hakim karşısına çıkmasına günler kala öldü.

Libyalı terör şüphelisi ABD'deki duruşması öncesi öldü

El Kaide'nin liderlerinden olduğu iddia edilen Libyalı Ebu Enes el-Libi, ABD'de yargılandığı davada hakim karşısına çıkmasına günler kala öldü.

Libi, 1998 yılında iki Afrika ülkesinde ABD büyükelçiliklerine yönelik gerçekleştirilen saldırılarla ilgili yargılanıyordu. Avukatları ve eşi, 50 yaşındaki Libi'nin Cuma günü bir hastanede öldüğünü söyledi.

Libi, 2013 yılından Libya'nın başkenti Trablus'ta ABD güçleri tarafından gerçekleştirilen bir baskında yakalanmıştı. 1998'de Kenya ve Tanzanya'da gerçekleştirilen saldırıda 220'den fazla kişi ölmüştü. Gerçek adı Nezih Abdülahmed el-Rukai olan Libi, hakkındaki terörizm suçlamalarını reddetmişti.

Fransız haber ajansı AFP'nin bildirdiğine göre, Libi'nin eşi Cumartesi günü yaptığı açıklamada ABD'yi, 'masum bir adamı kaçırmak, kötü muamele etmek ve öldürmekle' suçladı.

AP haber ajansı, eşinin, Libi'nin karaciğer ameliyatı sonrası yaşadığı sorunlar ardından hayatını kaybettiğini söylediğini bildirdi. Libi yakalandığında, 10 yıldan fazla süredir FBI'ın en çok arananlar listesinde yer alıyordu ve başına 5 milyon dolar ödül konmuştu.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Libya'nın kendi topraklarında yapılan bu ABD baskınının açıklanmasını istemesi üzerine kamuoyu önünde bu eylemi savunmaya zorlanmıştı. Birçok Libyalı'nın bu baskının ülkenin egemenliğinin çiğnenmesi olarak gördüğü belirtiliyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler