HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Libya'nın Mısır'la ilişkilerini kestiği iddiası

Libya Başbakanı Zeydan, Mısır'da yargı önüne çıkarılan devrik lider Kaddafi'nin kuzeni Kaddaf ed-Dem'in serbest bırakılmasının sonra Mısır'la ilişkilerini kestiği yönündeki iddiaları yalanladı.

Libya - Libya Başbakanı Ali Zeydan, Mısır'da yargı önüne çıkarılan devrik lider Muammer Kaddafi'nin kuzeni Kaddaf ed-Dem'in serbest bırakılmasının ardından ülkesinin Mısır'la ilişkilerini kestiği yönündeki iddiaları yalanladı.

Zeydan, başkent Trablus'ta düzenlediği basın toplantısında, "Mısır'ın Trablus Büyükelçisi ve konsolosuna ülkeyi terk etmeleri için 48 saat mühlet verildiği, diplomatik ilişkilerin kesildiğinin tebliğ edildiği ve kara-deniz-hava sınırlarının kapatıldığı" yönünde basında yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Trablus ve Kahire arasındaki ilişkilerin olağan bir şekilde seyrettiğini ifade eden Zeydan, "İlişkilerimiz, şahıslar ve olayların üstündedir. Mısır kardeş ülkedir ve onunla olan ilişkilerimiz siyasal sisteminde meydana gelen değişikliğe indirgenemez" ifadesini kullandı.

Mısır devlet televizyonu da dışişleri bakanlığı yetkililerine dayandırdığı haberde, sözkonusu iddiaların hiç bir şekilde gerçeği yansıtmadığı bilgisini verdi.

Libya basınında bugün, "Libya makamlarının, Kaddaf ed-Dem'in serbest bırakılması nedeniyle, Mısır'ın Trablus Büyükelçisi ve konsolosuna ülkeyi terk etmeleri için 48 saat mühlet tanıdığı, diplomatik ilişkileri kestiğini tebliğ ettiği ve kara-deniz-hava sınırlarını kapattığı" yönünde iddialar yer almıştı.

Kahire Ceza Mahkemesi tarafından hakkında beraat kararı verilen Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'nin kuzeni eski "Mısır-Libya İlişkileri Organizatörü" Kaddaf ed-Dem bugün serbest bırakılmıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler