HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Lieberman: İstifa edeceğim

İsrail’in Türkiye karşıtı Dışişleri Bakanı Lieberman, 'İstifa edeceğim' sözleriyle şaşkınlık yarattı

Türkiye karşıtlığı ile bilinen İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, partisi Yisrael Beytenu'nun Başbakan Binyamin Netanahu'nun oluşturacağı yeni koalisyonda yer almayacağını açıklarken Dışişleri Bakanlığı'ndan istifa edeceğini bildirdi.

Avigdor Lieberman, İsrail Parlamentosu'nda (Knesset) düzenlediği basın toplantısında Netanyahu'nun yeni bir koalisyon kurma çabalarına darbe vurarak partisi Yisrael Beytenu'nun yeni koalisyonda yer almayacağını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan istifa edeceğini de belirten Lieberman "Fırsatçı ve milliyetçi olmayan bir hükümette görev yapmaktan muhalefette görev yapmayı tercih ettiğini" söyledi.

Lieberman, İsrail medyasınca yansıtılan açıklamalarında partisi Yisrael Beytenu'nun Netanyahu'nun başka partilerle vardığı mutabakları kabul edemeyeceğini de vurguladı.

Son günlerde Netanyahu'nun aşırı dindar partilere verdiği "tavizleri" eleştiren Leiberman, basın toplantısı sırasında ayrıca Netanyahu'nun terörizme karşı takındığı "zayıf" tutumunu eleştirirken kurulacak yeni hükümetin Hamas'ı "Gazze'den kökünden sökme niyetinin" olmadığını, muhtemelen yeni yerleşimlerin kurulmasına izin vermeyeceğini de öne sürdü (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler