HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Londra Belediye Başkanı Boris Johnson IQ testinde madara oldu

Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, fakir insanların IQ'ları düşük olduğu için başarılı olamadıkları yönündeki açıklamasının ardından canlı yayında IQ testine tutuldu.

Londra Belediye Başkanı Boris Johnson IQ testinde madara oldu

Johnson bir soruya bile doğru yanıt veremeyince "Hiç kimse IQ'nun tek beceri kriteri olduğunu söylemedi" diyerek kendini savundu.

Fakir insanların başarısızlıklarıyla ilgili talihsiz açıklamalarının ardından ilk kez kamuoyu önüne çıkan Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, LBC radyosunda Nick Ferrari'nin programına katıldı. Eton ve Oxford mezunu politikacı, kendisine sorulan üç IQ sorunun birine bile doğru yanıt veremeyince canlı yayında madara oldu.

Belediye başkanına ilk olarak “Bir adam dört tarafı da güneye bakan, kare şeklinde bir ev inşa ediyor. Eve bir ayı geliyor. Ayı ne renktir?” sorusu yöneltildi. Johnson hiçbir fikri olmadığını itiraf ederek “Kahverengi mi?” diye sordu.

Ancak böyle bir ev ancak Kuzey Kutup noktasında inşaa edilebileceği için evi ziyaret edecek ayı olsa olsa bir kutup ayısı olabilirdi. Bu nedenle cevap beyazdı.

İkinci olarak program sunucusu Johnson’a “3 elma arasından 2 elma alırsan kaç elman olur?” diye sordu. Johnson önce “Bir sürü” sonra da “Bir elma” diye cevap verdi. Sorunun cevabı ise elbette 2 elmaydı.

Son olarak sunucu “Gece saat 8'de yatmadan önce kurmalı saatimi 9'da çalacak şekilde kurdum. Saatim çalmadan önce kaç saat uyumuş olurum?” diye sordu. Doğru yanıt ise kadranlı çalar saatlerde sabah-akşam farkı olmadığından “Bir saat” olmalıydı.

OSMANLI TORUNU
Boris Johnson, GQ İngiltere dergisinin okuyucuları tarafından yapılan oylama sonucunda İngiltere'nin en etkili kişisi seçilmişti. Kraliçe Elizabeth'i ve Başbakan David Cameron'ı geride bırakan Johnson, aslında Osmanlı torunu. 48 yaşındaki Boris Johnson, Damat Ferit Paşa hükümetinde İçişleri Bakanı olarak da görev yapmış olan gazeteci Ali Kemal Bey'in torunu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler