HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Londra Büyükelçisi Bilgiç'ten Guardian'a mektup: DEAŞ küresel bir sorun

İşçi Partisi'nden milletvekilinin de bulunduğu 13 kişi Guardian gazetesine bir mektup göndermiş ve İngiliz hükümetinin Suriye'de hava saldırılarını genişletmeye yönelik planlarını eleştirmişti. Türkiye'nin Londra Büyükelçisi, mektuba yanıt verdi.

Londra Büyükelçisi Bilgiç'ten Guardian'a mektup: DEAŞ küresel bir sorun

Aralarında İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisi'nden üç milletvekilinin de bulunduğu 13 kişi geçen hafta Guardian gazetesine bir mektup göndermiş ve İngiliz hükümetinin Suriye'de hava saldırılarını genişletmeye yönelik planlarını eleştirmişti.

Mektubu kaleme alanlar "Batı'nın bombaları Suriye'de IŞİD'i durdurmayacak" demişlerdi.

Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç mektupla ilgili olarak Guardian'a bir açıklama gönderdi.

TIKLAYIN: IŞİD PALMYRA'DA BİR TAPINAĞI DAHA HAVAYA UÇURDU

TIKLAYIN: TÜRKİYE-ABD ANLAŞMASI IŞİD'E DARBE VURUR MU?

Bilgiç öncelikle, geçen haftaki mektupta dile getirilenin aksine, IŞİD/DEAŞ'in Suruç'ta düzenlediği saldırının Kürtlere değil Türkiye'ye ve Türk vatandaşlarına yönelik olduğunu belirtiyor.

Büyükelçi Bilgiç, Suruç'ta hayatını kaybedenlerin tümünün Kürt asıllı olmadığını; DEAŞ'ın halihazırda sadece Türkiye ya da diğer bölge ülkeleri için değil, Avrupa ve dünya için de doğrudan tehdit oluşturduğunu vurguluyor.

Bilgiç'in mektubundan diğer satırlar şöyle:

"DEAŞ küresel bir sorundur ve uluslararası toplum bu tehditle mücadele için hep birlikte gereken tüm önlemleri almalıdır. Bunda başarısız olunması, radikalleşme salgınından ve bunun yansımalarından etkilenme riskini de beraberinde getirir. DEAŞ'ın Orta Doğu'da kontrol ettiği bölgelerden coğrafi olarak uzak olmak, bu tehdidin azaltılmasına yardımcı olmaz. Türkiye üzerine düşeni yaparak tüm bu sorunların çözümünü müttefikleri ile birlikte aktif ve kapsamlı bir şekilde tartışmaktadır."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler